Εργαστηριακές ασκήσεις φυσικής

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΕργαστηριακές ασκήσεις φυσικής (EL)

Χασάπης, Δημήτριος (EL)
Chasapis, Dimitrios (EN)

Στασινού, Σταυρούλα (EL)
Καλόμοιρος, Ιωάννης (EL)
Τσιαδήμου, Αναστασία (EL)
Κάλλιπος (EL)
Kallipos (EN)
Stasinou, Stavroula (EN)
Tsiadimou, Anastasia (EN)
Kalomoiros, Ioannis (EN)

Το βιβλίο αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύγγραμμα για το εργαστηριακό τμήμα του μαθήματος της Φυσικής, όπως αυτό διδάσκεται κυρίως σε Τμήματα Μηχανικών. Μετά από μια συνοπτική αλλά περιεκτική εισαγωγή στη Θεωρία Σφαλμάτων και στις μεθόδους γραφικής απεικόνισης και αξιολόγησης πειραματικών μετρήσεων, ακολουθούν είκοσι μια Εργαστηριακές Ασκήσεις από την περιοχή της Μηχανικής, του Ηλεκτρομαγνητισμού, της Θερμότητας, της Ηλεκτρονικής και της Ατομικής Φυσικής. Για κάθε μια από αυτές υπάρχει συνοπτική αλλά πλήρης θεωρητική τεκμηρίωση της πειραματικής μεθοδολογίας, συμπεριλαμβανομένων και ερωτήσεων αυτοελέγχου, ενώ ακολουθεί αναλυτική περιγραφή της πειραματικής διαδικασίας και του τρόπου αξιολόγησης (υπολογιστικού και γραφικού) των πειραματικών μετρήσεων. Στις πρώτες από τις ασκήσεις αναπτύσσεται αναλυτικά και ο τρόπος υπολογισμού των σφαλμάτων που υπεισέρχονται, ώστε οι ασκούμενοι να εξοικειωθούν με τη σχετική μεθοδολογία και να μπορούν να την εφαρμόσουν στις υπόλοιπες ασκήσεις. Στην ηλεκτρονική μορφή του βιβλίου η πειραματική διαδικασία θα περιγράφεται μέσω αυτοτελών Flash animations. (EL)

learningMaterial
labGuide

ΟΡΓΑΝΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ (EL)
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΕΤΡΗΣΗΣ (EL)
ΘΕΩΡΙΑ ΣΦΑΛΜΑΤΩΝ (EL)
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ (EL)
Measurement Methods (EN)
Laboratory Exercises (EN)
Measurement Instruments (EN)
Measurement Error Theory (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.