Φυσικοθεραπεία σε βλάβες του περιφερικού νευρικού συστήματος

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Φυσικοθεραπεία σε βλάβες του περιφερικού νευρικού συστήματος (EL)

Φραγκοράπτης, Ελευθέριος (EL)
Fragkoraptis, Eleftherios (EN)

Χριστάρα-Παπαδοπούλου, Αλεξάνδρα (EL)
Μπίσμπα, Άννα (EL)
Σταρτσένκο, Ιουλία (EL)
Κάλλιπος (EL)
Hristara Papadopoulou, Alexandra (EN)
Kallipos (EN)
Bismpa, Anna (EN)
Startsenko, Ioulia (EN)

To Σύγγραμμα αυτό αναφέρεται στη Φυσικοθεραπευτική αντιμετώπιση παθήσεων και κακώσεων του Περιφερικού Νευρικού Συστήματος. Αποτελείται από 10 κεφάλαια στα οποία περιγράφονται: Στοιχεία ανατομίας και παθοφυσιολογίας, τόσο του κεντρικού όσο και του περιφερικού νευρικού συστήματος. Οι παθολογοανατομικές αλλοιώσεις στις περιφερικές νευροπάθειες. Ο έλεγχος και η αξιολόγηση ασθενών με περιφερική νευροπάθεια. Η ιατρική αντιμετώπιση των περιφερικών νευροπαθειών. Οι στόχοι των φυσικοθεραπευτικών μέσων και μεθόδων. Συστήνονται τρόποι φυσικοθεραπευτικής αξιολόγησης του ασθενή, καθώς και οι μέθοδοι και τα μέσα φυσικοθεραπευτικής αντιμετώπισης σε καθεμιά περίπτωση ξεχωριστά. Γίνεται αναλυτική περιγραφή της φυσικοθεραπευτικής αντιμετώπισης βλαβών των κυριότερων νεύρων και νευρικών πλεγμάτων, όπως: Βλάβες του προσωπικού και του τριδύμου νεύρου, βλάβες του αυχενικού και βραχιονίου πλέγματος. Γίνεται πλήρης περιγραφή της κλινικής εικόνας, των αιτίων και της φυσικοθεραπευτικής αντιμετώπισης της μαιευτικής παράλυσης (βλάβης του βραχιονίου πλέγματος κατά τον τοκετό), επίσης όλων των νεύρων που εκπορεύονται από το αυχενικό και βραχιόνιο πλέγμα. Περιγράφονται οι βλάβες του οσφυϊκού και ιερού πλέγματος, καθώς και όλων των μεμονωμένων νεύρων των κάτω άκρων (ανατομική, παθολογοφυσιολογική περιγραφή, αίτια βλάβης, φυσικοθεραπευτική προσέγγιση, αξιολόγηση και αντιμετώπιση για κάθε νεύρο ξεχωριστά). Τέλος, παρατίθεται ελληνική και ξένη βιβλιογραφία καθώς και ευρετήριο ιατρικών όρων και λέξεων. (EL)

learningMaterial
book

ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΚΩΝ ΝΕΥΡΩΝ (EL)
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ (EL)
Peripheral Nerve Injuries (EN)
Fysiotherapy (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

Ελληνική γλώσσα


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.