Εισαγωγή στα λειτουργικά συστήματα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΕισαγωγή στα λειτουργικά συστήματα (EL)

Σιδηρόπουλος, Αντώνιος (EL)
Sidiropoulos, Antonios (EN)

Κουμπή, Βασιλάντα (EL)
Δασυγένης, Μηνάς (EL)
Χατζόγλου, Φώτιος (EL)
Κάλλιπος (EL)
Dasygenis, Minas (EN)
Koumpi, Vasilanta (EN)
Kallipos (EN)
Chatzoglou, Fotios (EN)

Το βιβλίο αποτελεί έναν αναλυτικό εργαστηριακό οδηγό (και όχι μόνο) για τους φοιτητές που παρακολουθούν το μάθημα "Εισαγωγή στα Λειτουργικά Συστήματα". Η φιλοσοφία του μαθήματος (με βάση τον νέο οδηγό σπουδών του τμήματος Μηχ. Πληροφορικής) είναι να εισάγει τον φοιτητή στις βασικές έννοιες των Λειτουργικών συστημάτων (διεργασίες, μνήμη, σύστημα αρχείων κτλ) μέσα από την χρήση του UNIX(Linux) και του shell. Σκοπός δεν είναι η εκμάθηση ενός πλήθους εντολών του Unix, αλλά η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι εφαρμογές(εντολές) αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και με τον πυρήνα του λειτουργικού συστήματος. Αυτό αναπόφευκτα γίνεται μέσα από την εκμάθηση κάποιων εντολών και του τρόπου λειτουργίας του κελύφους (shell) μέσα από τον προγραμματισμό στο κέλυφος. Με το πέρας του μαθήματος ο φοιτητής θα πρέπει να έχει κατανοήσει την φιλοσοφία λειτουργίας ενός λειτουργικού συστήματος (στην περίπτωσή μας το unix) όπως επίσης και να εξοικειωθεί με την χρήση των γραμμών εντολών (και όχι υποχρεωτικά με την χρήση γραφικών επιφανειών χρήσης και μεθόδων "drag & drop". (EL)

learningMaterial
labGuide

ΚΕΛΥΦΟΣ (EL)
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ (EL)
Unix (EN)
Shell (EN)
Linux (EN)
Operating Systems (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

Ελληνική γλώσσα


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.