Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΜετακινήσεις Α’ (EL)

Τερζή, Αρχόντω (EL)
Terzi, Archonto (EN)

Βαρλοκώστα, Σπυριδούλα (EL)
Κάλλιπος (EL)
Kallipos (EN)
Varlokosta, Spyridoula (EN)

Βασικά στοιχεία του Μινιμαλισμού. Αρθρωτικό/αντιληπτικό σύστημα, Εννοιολογικό/προθετικό σύστημα, Φωνητική Δομή, Λογική Δομή. Ερμηνεύσιμα-μη ερμηνεύσιμα συντακτικά χαρακτηριστικά, ισχυρά-ασθενή συντακτικά χαρακτηριστικά, τοπική σχέση/μετακίνηση. Επαλήθευση χαρακτηριστικών, σύγκλιση. Ερωτήσεις μερικής άγνοιας: περίπτωση μετακίνησης Α' και γιατί. Ερωτηματικοί τελεστές. Τοπική σχέση με ερωτηματικό ΣΔ για επαλήθευση ερωτηματικών χαρακτηριστικών. Μακρινές ερωτήσεις. Μετακίνηση σε ένα ή περισσότερα βήματα: επιχειρήματα από την Ελληνική και διαγλωσσικά. Ερωτήσεις d-linked, ερωτήσεις non-d-linked και διαφορές τους στην τυπική ενήλικη γλώσσα. Φαινόμενα νησίδων. Άλλες μετακινήσεις Α'. Οι ερωτήσεις στην Ειδική Γλωσσική Διαταραχή. Ερωτήσεις υποκειμένου, αντικειμένου, ερωτήσεις ορίσματα και προσαρτήματα, d-linked και non-d-linked. Οι ερωτήσεις στον Αγραμματισμό και η σχέση τους με τη Θεωρία του Περικομμένου Δένδρου. Διαφορές μεταξύ παραγωγής και κατανόησης ερωτήσεων στις διαταραχές. (EL)

learningMaterial
bookChapter

ΜΗ ΤΥΠΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ (EL)
ΣΥΝΤΑΞΗ (EL)
ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΓΛΩΣΣΑΣ (EL)
Language Acquisition (EN)
Syntax (EN)
Atypical Language (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

Ελληνική γλώσσα


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.