Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΜετακινήσεις Α (EL)

Τερζή, Αρχόντω (EL)
Terzi, Archonto (EN)

Βαρλοκώστα, Σπυριδούλα (EL)
Κάλλιπος (EL)
Kallipos (EN)
Varlokosta, Spyridoula (EN)

Ο Χαρακτηριστής της Ρηματικής Φράσης ως σημείο προέλευσης του υποκειμένου. Μετακίνηση του υποκειμένου στον Χαρακτηριστή της Φράσης Κλίσης ως η ελάχιστη μετακίνηση Α: επιχειρήματα από την θέση των ποσοδεικτών. Παθητικές προτάσεις και ανύψωση υποκειμένου: λόγοι που προκαλούν την Α μετακίνηση στην κάθε περίπτωση, τα βήματά της, και το τελικό σημείο. Τα κοινά χαρακτηριστικά των τριών τύπων μετακίνησης και οι διαφορές τους. Η θέση του υποκειμένου της Ελληνικής. Οι παθητικές προτάσεις και οι προτάσεις ανύψωσης υποκειμένου στην πρώιμη γλώσσα. Οι θεωρητικές διαμάχες γύρω από την κατάκτηση των πρώτων και ο ρόλος της συχνότητας στην εμφάνισή τους. Οι παθητικές προτάσεις και η μη ενεργητική μορφολογία στην πρώιμη Ελληνική. Οι αναστρέψιμες παθητικές προτάσεις και η σημασία τους για την διάγνωση των γραμματικών ικανοτήτων στον αγραμματισμό. H θεωρία της απαλοιφής του ίχνους Εκπαίδευση και θεραπεία μετακινήσεων Α και Α’ (και αλληλοεπίδραση δομών ίδιου τύπου στη θεραπεία). (EL)

learningMaterial
bookChapter

ΜΗ ΤΥΠΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ (EL)
ΣΥΝΤΑΞΗ (EL)
ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΓΛΩΣΣΑΣ (EL)
Language Acquisition (EN)
Syntax (EN)
Atypical Language (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

Ελληνική γλώσσα


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.