Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών   

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Στο χέρι ή στο πλυντήριο πιάτων; (EL)
Το πλύσιμο των πιάτων (EL)
Dishwashing (EN)
Manual or automatic dishwashing? (EN)

Αμπελιώτης, Κωνσταντίνος (EL)
Ampeliotis, Konstantinos (EN)

7 (EL)

2021-07-08T10:55:58Z
2016-02-10T11:35:27Z
2024-05-17T07:34:18Z
2016-02-10


Σκοπός του παρόντος κεφαλαίου είναι η παρουσίαση των δύο εναλλακτικών μεθόδων πλυσίματος των οικιακών σκευών εστίασης (πιάτων, ποτηριών, μαγειρικών σκευών, κ.λπ.), δηλαδή είτε του πλυσίματος στο χέρι ή της χρήσης ενός οικιακού πλυντηρίου πιάτων. Με βάση τη διεθνή βιβλιογραφία, παρουσιάζεται η κατανάλωση των πόρων (νερό, απορρυπαντικά, ενέργεια) που απαιτούνται σε κάθε μία από τις δύο παραπάνω εναλλακτικές επιλογές. Στη συνέχεια γίνεται εκτίμηση των συνεπακόλουθων περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Εξετάζεται, κατόπιν, η επίδραση των διαφόρων κοινωνικών και οικονομικών παραγόντων (π.χ. μέγεθος και δομή του νοικοκυριού, εισόδημα, περιοχή κατοικίας) ως προς την κατανάλωση των πόρων του νοικοκυριού για το πλύσιμο των οικιακών συσκευών εστίασης.Το κεφάλαιο ολοκληρώνεται με την παράθεση καλών καθημερινών πρακτικών με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης πόρων και την πρόληψη της ρύπανσης. (EL)
The aim of this chapter is the presentation and comparison of the two ways to wash the dishes and other cooking and food serving hardware: either manually or with the use of a dishwasher. Based on the review of international literature the consumption of resources (water, energy, detergents) is presented for each one of the aforementioned alternatives. Then, the influence on dishwashing of socio-economic (size and structure of households, income) and behavioural factors is examined. Finally, best practices aiming at reducing the environmental impacts of dishwashing, are presented and discussed. (EN)

III. ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ::ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ KAI ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ::ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΗ::ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (EL)
III. ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ::ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ KAI ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (EL)
III. ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ::ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ KAI ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ::ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΗ::ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ (EL)
III. ENGINEERING AND TECHNOLOGY::TECHNOLOGICAL SCIENCES AND ENGINEERING::ELECTRICAL, ENERGY TECHNOLOGY AND ENGINEERING::ENERGY CONSERVATION (EN)
III. ENGINEERING AND TECHNOLOGY::TECHNOLOGICAL SCIENCES AND ENGINEERING::ELECTRICAL, ENERGY TECHNOLOGY AND ENGINEERING::ELECTRIC MACHINES (EN)
III. ENGINEERING AND TECHNOLOGY::TECHNOLOGICAL SCIENCES AND ENGINEERING (EN)



Οικιακή τεχνολογία Household Technology
Δημιουργός: Σδράλη, Δέσποινα, Ampeliotis, Konstantinos, Αμπελιώτης, Κωνσταντίνος, Sdrali, Despoina
Τύπος τεκμηρίου: Εκπαιδευτικό υλικό
Επιστημονικό πεδίο: Επιστήμες Μηχανικού και Τεχνολογία, Επιστήμη πληροφόρησης
Χρονολογία : 2016
Φορέας: Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών
Συλλογή: Αποθετήριο «Κάλλιπος»





*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.