Πόλωση διπολικού τρανζίστορ

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Πόλωση διπολικού τρανζίστορ (EL)
Bipolar transistor biasing (EN)

Λιαπέρδος, Ιωάννης (EL)
Liaperdos, Ioannis (EN)

Κάλλιπος (EL)
Kallipos (EN)

Διαδραστικό αντικείμενο 3.1: Πόλωση διπολικού τρανζίστορ Το αντικείμενο περιλαμβάνει κύκλωμα πόλωσης ενός διπολικού τρανζίστορ με αντίσταση στον εκπομπό (Re). Ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να μεταβάλλει την απολαβή ρεύματος (β) του τρανζίστορ, καθώς και την τιμή της αντίστασης Re, να παρατηρεί την ολίσθηση του σημείου ηρεμίας του κυκλώματος μέσω βολτομέτρων και αμπερομέτρων, και να απεικονίζει σε διάγραμμα μετρήσεις του ρεύματος συλλέκτη σε συνάρτηση με το β προκειμένου να αξιολογήσει την επίδραση της αντίστασης Re στην ευστάθεια της πόλωσης. Οδηγίες: Αποσυμπιέστε το αρχείο zip σε κάποιον φάκελο του υπολογιστή σας και ανοίξτε το αρχείο BJT_biasing_interactive.xhtml, το οποίο θα βρείτε στον κατάλογο xhtml, στον φυλλομετρητή διαδικτύου (web browser) της προτίμησής σας. Για τη λειτουργία του αντικειμένου, ο φυλλομετρητής σας θα πρέπει να επιτρέπει την εκτέλεση κώδικα Javascript. (EL)

learningMaterial
simulation

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ (EL)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ (EL)
ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ (EL)
Analog Electronics (EN)
Electronic Circuits (EN)
Electronics (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

Ελληνική γλώσσα


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015-09-24*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.