Στοιχεία τεχνολογίας λογισμικού

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Στοιχεία τεχνολογίας λογισμικού (EL)

Βεσκούκης, Βασίλειος (EL)
Veskoukis, Vassilios (EN)

Καπαντώνη, Κλειώ (EL)
Αγγελοπούλου, Ιωάννα (EL)
Καλλές, Δημήτριος (EL)
Κάλλιπος (EL)
Kallipos (EN)
Kapantoni, Kleio (EN)
Kalles, Dimitrios (EN)
Angelopoulou, Ioanna (EN)

Η Τεχνολογία Λογισμικού (Software Engineering) είναι μια δια-θεματική περιοχή της επιστήμης της πληροφορικής. Περιλαμβάνει δυνητικά όλες τις επιμέρους περιοχές της συγκεκριμένης επιστήμης, όπως αλγόριθμοι, προγραμματισμός, δομές δεδομένων, βάσεις δεδομένων, δίκτυα υπολογιστών, λειτουργικά συστήματα, ασφάλεια, σχεδίαση διεπαφών χρήστη, κ.ά. Περιλαμβάνει επίσης στοιχεία από άλλες ειδικότητες της μηχανικής, όπως διασφάλιση ποιότητας και διαχείριση έργων. Τέλος, δεν αποτελεί μόνο γνωστικό αντικείμενο στο επίπεδο της θεωρίας, αλλά σχετίζεται ισχυρά με το τελικό αποτέλεσμα και το κόστος της κατασκευής, το οποίο έχει σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον που χρησιμοποιείτα. Με την έννοια αυτή, η Τεχνολογία Λογισμικού είναι ό,τι περίπου η διαχείριση μεγάλων τεχνικών έργων, η οποία δεν μπορεί παρά να γίνεται από μηχανικούς που αντιλαμβάνονται όλες τις επιμέρους γνωστικές περιοχές ενός έργου, αλλά και το κόστος δημιουργίας και λειτουργίας του. Η ραγδαία εξέλιξη της επιστήμης της πληροφορικής δημιούργησε τεράστια ανάγκη για την παραγωγή λογισμικού που σήμερα βρίσκεται κυριολεκτικά σε κάθε σύγχρονη συσκευή η οποία ενσωματώνει κάποιας μορφής ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ωστόσο η ανάπτυξη του λογισμικού συνεχίζει να αποτελεί πρόκληση, η μη αντιμετώπιση της οποίας συχνά οδηγεί σε αποτυχημένα έργα μεγάλης κλίμακας, με το κόστος να είναι μόνο μία από τις επιπτώσεις. Παράλληλα, το λογισμικό είναι ένας ισχυρός μοχλός ανάπτυξης που απαιτεί μόνο επένδυση σε μυαλό. Στο πλαίσιο αυτό, η πειθαρχημένη αντιμετώπιση της ανάπτυξης λογισμικού αποτελεί μεγάλη πρόκληση την οποία καλείται να αντιμετωπίσει η θεματική ομπρέλα που καλύπτει το πλήθος γνωστικών αντικειμένων της πληροφορικής, η οποία ονομάζεται "Τεχνολογία Λογισμικού". Σε αυτή την πειθαρχημένη αντιμετώπιση στοχεύει να συμβάλλει το προτεινόμενο βιβλίο το οποίο αποτελεί εξέλιξη ενός δίτομου έργου του οποίου η αρχική συγγραφή έγινε πριν από 12 έτη. (EL)

learningMaterial
book

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ (EL)
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ (EL)
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΣΤΡΕΦΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΗ (EL)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ (EL)
ΔΟΜΗΜΕΝΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΗ (EL)
ΠΡΟΤΥΠΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ (EL)
Software Development (EN)
Software Standards (EN)
Software Engineering (EN)
Information Systems (EN)
Object-oriented Analysis And Design (EN)
Structured Analysis And Design (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

Ελληνική γλώσσα


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.