Τραυματισμοί από χαμηλές θερμοκρασίες (κρυοτραυματισμοί), πάγωμα, φυσιολογικές διαταραχές και παθολογικές ασθένειες

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο



Τραυματισμοί από χαμηλές θερμοκρασίες (κρυοτραυματισμοί), πάγωμα, φυσιολογικές διαταραχές και παθολογικές ασθένειες (EL)

Χριστόπουλος, Μιλτιάδης (EL)
Αλεξόπουλος, Αλέξιος (EL)
Πάσσαμ, Χάρολντ-Κρίστοφερ (EL)
Καυκαλέτου, Μίνα (EL)
Καραπάνος, Ιωάννης (EL)
Τσαντίλη, Ελένη (EL)
Karapanos, Ioannis (EN)
Tsantili, Eleni (EN)
Passam, Harold Christopher (EN)
Alexopoulos, Alexios (EN)
Kafkaletou, Mina (EN)
Christopoulos, Miltiadis (EN)

Πετρόπουλος, Σπυρίδων (EL)
Κάλλιπος (EL)
Kallipos (EN)
Petropoulos, Spyridon (EN)

Καταπονήσεις κατά τη μετασυλλεκτική περίοδο. Ορισμός των βιοτικών και αβιοτικών καταπονήσεων και των φυσιολογικών διαταραχών (physiological disorders). Ο κρυοτραυματισμός ως αβιοτική καταπόνηση. Η ευαισθησία διαφόρων καρπών και λαχανικών σε τραυματισμούς από χαμηλές θερμοκρασίες και τα συμπτώματα που προκαλούνται. Παράγοντες που επηρεάζουν την ευαισθησία κάποιου φυτικού μέρους ή οπωροκηπευτικού στην εκδήλωση κρυοτραυματισμού. Φυσιολογία του κρυοτραυματισμού. Μετασυλλεκτικές τεχνικές για την αντιμετώπιση και περιορισμό των συμπτωμάτων του κρυοτραυματισμού. Κρυοτραυματισμοί πριν τη συγκομιδή. Τραυματισμοί από πάγωμα. Κατάταξη των καρπών και λαχανικών σε κατηγορίες ανάλογα με την ευαισθησία τους σε πάγωμα. Παράγοντες που επηρεάζουν την ένταση των ζημιών από πάγωμα. Σχέση μεταξύ του περιεχομένου των καρπών και λαχανικών σε νερό και της ευαισθησίας τους σε πάγωμα. Κατάταξη των φυσιολογικών διαταραχών σε καρπούς και λαχανικά ανάλογα με το αίτιο: υψηλές θερμοκρασίες, ατμόσφαιρα αποθήκευσης (χαμηλό Ο2, υψηλό CO2, αιθυλένιο), λόγω γήρανσης και λόγω διαφόρων αιτίων. Παρουσίαση των κυριότερων μετασυλλεκτικών προσβολών από εχθρούς και ασθένειες και τρόποι αντιμετπώπισής τους. (EL)

learningMaterial
bookChapter

ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΚΑΡΠΩΝ (EL)
ΜΕΤΑΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (EL)
ΠΟΙΟΤΗΤΑ (EL)
ΜΕΤΑΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ (EL)
ΜΕΤΑΣΥΓΚΟΜΙΣΤΙΚΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ (EL)
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ (EL)
Postharvest Physiology (EN)
Quality (EN)
Storage Of Fruits And Vegetables (EN)
Postharvest Handling (EN)
Postharvest Technology (EN)
Fruit Ripening (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.