Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΗ τέχνη του Μπαρόκ (EL)

Πετρίδου, Βασιλική (EL)
Ζιρώ, Όλγα (EL)
Petridou, Vasiliki (EN)
Ziro, Olga (EN)

Κλαδά, Νεκταρία (EL)
Κολοκοτρώνης, Ιωάννης (EL)
Κάλλιπος (EL)
Kallipos (EN)
Klada, Nektaria (EN)
Kolokotronis, Ioannis (EN)

Η εποχή του Μπαρόκ: αρχιτεκτονική και τέχνη στην Ευρώ πη κατά τον 17ο έω ς και το πρώ το μισό του 18ου αιώνα, εκφράσεις του όψιμου μπαρόκ και του ροκοκό, νεοπαλλαντιανισμός στην Αγγλία.Κυρίαρχο στοιχείο της τέχνης Μπαρόκ είναι η έξαρση των συναισθημάτων, η επιβλητικότητα και η υπερβολή. Το ύστερο Μπαρόκ μπλέκεται χρονικά με το Ροκοκό με πολλά κοινά στοιχεία.Mε την προοπτική, τη θεατρικότητα των μορφών, την τεχνική του κιαροσκούρο, την τονισμένη εναλλαγή δηλαδή φωτός και σκιάς, οι μορφές ξεπηδούν σχεδόν ανάγλυφες από τα έργα τω ν ζω γράφω ν και το μυστήριο διοχετεύεται σ' όλη την επιφάνεια του πίνακα. Οι τέχνες του Μπαρόκ αποτελούν συνένω ση διαφορετικώ ν προσεγγίσεω ν τω ν κλασικώ ν στοιχείω ν και οι διάφοροι καλλιτέχνες εμφανίζουν με συγκεκριμένο τρόπο τις αντιθέσεις του 17ου αιώ να. (EL)

learningMaterial
bookChapter

ΤΕΧΝΕΣ (EL)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (EL)
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ (EL)
Civilization (EN)
Architecture (EN)
Arts (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

Ελληνική γλώσσα


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.