Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΡομαντισμός (EL)

Πετρίδου, Βασιλική (EL)
Ζιρώ, Όλγα (EL)
Petridou, Vasiliki (EN)
Ziro, Olga (EN)

Κλαδά, Νεκταρία (EL)
Κολοκοτρώνης, Ιωάννης (EL)
Κάλλιπος (EL)
Kallipos (EN)
Klada, Nektaria (EN)
Kolokotronis, Ioannis (EN)

Mε τον Pομαντισμό, ανανεώνεται ο σημασία της θρησκευτικής πίστης στην καλλιτεχνική παραγωγή, εκδηλώνεται η αντίθεση και η αποδέσμευση από τα κλασικά πρότυπα, ενισχύεται η αναζήτηση του εξωτικού στοιχείου αλλά και η επαφή με τη φύση ως αντίδραση στην αυξανόμενη αστικοποίηση. H τέχνη γίνεται ένα μέσο έκφρασης των ατομικών ανησυχιών του καλλιτέχνη, της φαντασίας του, των παρορμήσεών του, των ονείρων του. Tο pittoresque, δηλαδή το γραφικό, το αναπάντεχο, το εξωτικό και το Sublime, που δηλώνει το ύψιστο, το άπειρο, ακόμα και το έντονο και φοβερό μαζί, αποτελούν τις πιο χαρακτηριστικές έννοιες του ρομαντισμού. H ζωγραφική του Pομαντισμού στηρίζεται στην εκφραστική ελευθερία του καλλιτέχνη, ενώ στην αρχιτεκτονική εμφανίζονται μία ατελείωτη ποικιλία από αρχιτεκτονικά στυλ, που μπορούν να συνυπάρχουν στο μυαλό του ίδιου καλλιτέχνη. (EL)

learningMaterial
bookChapter

ΤΕΧΝΕΣ (EL)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (EL)
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ (EL)
Civilization (EN)
Architecture (EN)
Arts (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

Ελληνική γλώσσα


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.