Ο 19ος αιώνας φεύγει, ο 20ος αιώνας ξεκινά

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΟ 19ος αιώνας φεύγει, ο 20ος αιώνας ξεκινά (EL)

Πετρίδου, Βασιλική (EL)
Ζιρώ, Όλγα (EL)
Petridou, Vasiliki (EN)
Ziro, Olga (EN)

Κλαδά, Νεκταρία (EL)
Κολοκοτρώνης, Ιωάννης (EL)
Κάλλιπος (EL)
Kallipos (EN)
Klada, Nektaria (EN)
Kolokotronis, Ioannis (EN)

Ο 20ος αιώ νας ξεκινά. Η έννοια της Μητρόπολης. Αρχιτεκτονική και Πόλη: από τις πολεοδομικές προτάσεις οργάνω σης τω ν πόλεω ν του 19ου αιώ να έω ς τις συνέπειες της πολιτικής επί της οριζόντιας ιδιοκτησίας. Η αστικοποίηση, δηλαδή, η συγκέντρωση του πληθυσμού στα μεγάλα αστικά κέντρα είναι δείγμα μιας νέας κατανομής του κεφαλαίου και της ελπίδας για μία καλύτερη θέση στην κοινωνική ιεραρχία. Στα τέλη του 19ου αιώνα, η πόλη έγινε ο τόπος της επίδειξης, του θεάματος αλλά και ο τόπος συγκέντρωσης του κεφαλαίου. Οι φωβ, αντιτάχθηκαν στην ιμπρεσιονιστική ζω γραφική του στιγμιαίου και του παροδικού και στράφηκαν προς μία ζω γραφική που αποδίδει ό,τι μένει σταθερό και αναλλοίωτο στη φύση, απελευθερώνοντας το χρώμα από την πιστή απόδοσή της,(τα δέντρα μπορεί να είναι κόκκινα και η θάλασσα κίτρινη), με μία ελευθερία που όμως δεν είναι ούτε άναρχη ούτε αφελής. (EL)

learningMaterial
bookChapter

ΤΕΧΝΕΣ (EL)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (EL)
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ (EL)
Civilization (EN)
Architecture (EN)
Arts (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

Ελληνική γλώσσα


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.