Μεταπολεμική τέχνη στην Αμερική και στην Ευρώπη: Οι δεκαετίες 1960, 1970, 1980

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΜεταπολεμική τέχνη στην Αμερική και στην Ευρώπη: Οι δεκαετίες 1960, 1970, 1980 (EL)

Πετρίδου, Βασιλική (EL)
Ζιρώ, Όλγα (EL)
Petridou, Vasiliki (EN)
Ziro, Olga (EN)

Κλαδά, Νεκταρία (EL)
Κολοκοτρώνης, Ιωάννης (EL)
Κάλλιπος (EL)
Kallipos (EN)
Klada, Nektaria (EN)
Kolokotronis, Ioannis (EN)

Η Τέχνη μετά τον πόλεμο: Αμερική-Ευρώ πη Ποπ Αρτ, Οπ Αρτ, Κινητική Τέχνη, Μινιμαλισμός, Εννοιακή Τέχνη, Φω τογραφικός Ρεαλισμός Η δεκαετία του 60 ήταν η δεκαετία της βιομηχανικής ανάπτυξης, της υπερκατανάλω σης, της αύξησης τω ν μέσω ν επικοινω νίας, του μαγνητοφώ νου και της τηλεόρασης. Μέσα σε αυτό το κλίμα , ο καλλιτέχνης ένιωσε την ανάγκη να επαναπροσδιορίσει τις σχέσεις τόσο με το έργο του όσο και με το κοινό του. Αμφισβήτησε όλο και περισσότερο την ανάγκη επίδειξης δεξιότητας και ανέτρεξε σε αντικείμενα και υλικά της βιομηχανικής παραγωγής. Η ιδέα απόκτησε τον κυρίαρχο λόγο, ενώ η εκτέλεση του έργου είχε όλο και λιγότερη σημασία. Μέσα σε μία υπερκαταναλωτική κοινωνία, αμφισβήτησε τη μονιμότητα του έργου τέχνης που όλο και πιο εφήμερο και γι αυτό "λαϊκότερο", ήθελε να απευθύνεται σε περισσότερους ανθρώπους, "φτωχαίνοντας" τα υλικά του, που τα απόσπασε από την καθημερινή ζω ή, σε μία προσπάθεια ταύτισης της τέχνης με τη ζω ή. (EL)

learningMaterial
bookChapter

ΤΕΧΝΕΣ (EL)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (EL)
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ (EL)
Civilization (EN)
Architecture (EN)
Arts (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

Ελληνική γλώσσα


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.