Αρχές διοίκησης αγροτικών συνεταιρισμών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Αρχές διοίκησης αγροτικών συνεταιρισμών (EL)

Σεργάκη, Παναγιώτα (EL)
Κοντογεώργος, Αχιλλέας (EL)
Sergaki, Panagiota (EN)
Kontogeorgos, Achilleas (EN)

Σέμος, Αναστάσιος (EL)
Μπίσμπα, Άννα (EL)
Κάλλιπος (EL)
Semos, Anastasios (EN)
Kallipos (EN)
Bismpa, Anna (EN)

Το παρόν βιβλίο φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα βασικό εγχειρίδιο για την ανάπτυξη των Αγροτικών Συνεταιρισμών στην Ελλάδα.Σε αυτή την κατεύθυνση εξετάζονται οι πλέον βασικές λειτουργίες της Διοίκησης των συνεταιρισμών και αναλύονται τα εξής θέματα: Βασικές έννοιες για τη Διοίκηση των επιχειρήσεων καθώς και μια εισαγωγική προσέγγιση στις αγροτικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις και τις ιδιαιτερότητες που αυτές παρουσιάζουν. Η εφαρμογή των συνεταιριστικών αρχών, και η προοπτική δημιουργίας μια νέας στρατηγικής ανάπτυξης που να βασίζεται σε αυτές. Οι Παραδοσιακοί Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και εναλλακτικές οι μορφές συνεταιριστικής οργάνωσης. Ομάδες Παραγωγών. Θεωρία της επιχείρησης και αγροτικοί συνεταιρισμοί. Παρουσίαση των Συνεταιρισμών Νέας γενιάς και της δυνατότητας ανάπτυξης τους στον Ελληνικό χώρο. Η λειτουργικότητα και ο ρόλος των αγροτικών συνεταιρισμών στην αγορά. Συγκριτική ανάλυση διάρθρωσης και νομοθεσίας των αγροτικών συνεταιρισμών διεθνώς. Εφαρμογή μικροοικονομικής θεωρίας στους αγροτικούς συνεταιρισμούς. Επικεντρώνοντας στις Οικονομίες κλίμακας, την εσωτερική οργάνωση και αποτελεσματικότητα συνεταιριστικών οργανώσεων. Στρατηγικές ανάπτυξης αγροτικών συνεταιρισμών και βιομηχανιών τροφίμων. Το επιχειρηματικό σχέδιο ενός συνεταιρισμού. Πολιτική συγχωνεύσεων στους αγροτικούς συνεταιρισμούς. Χρηματοδότηση και χρηματοοικονομικά προβλήματα στους συνεταιρισμούς. Αγροτικοί συνεταιρισμοί και συστήματα διασφάλισης ποιότητας. Η Οικονομική διαχείριση αγροτικών συνεταιρισμών. Τέλος παρουσιάζεται ένας πρακτικός οδηγός για το πώς θα μπορούσε να ξεκινήσει η δημιουργία και η ανάπτυξη ενός Αγροτικού συνεταιρισμού (EL)

learningMaterial
book

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ (EL)
ΟΡΓΑΝΩΣΗ (EL)
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ (EL)
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ (EL)
ΔΙΟΙΚΗΣΗ (EL)
Strategic Management (EN)
Institutional Economics (EN)
Management (EN)
Cooperatives (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.