ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ & ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑ

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ & ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑ (EL)
Introduction to Anaesthesia & Anaesthesiology (EN)

Ασκητοπούλου, Ελένη (EL)
Askitopoulou, Eleni (EN)

Νύκταρη, Βασιλεία (EL)
Νάθενας, Οδυσσέας (EL)
Κάλλιπος (EL)
Kallipos (EN)
Nyktari, Vasileia (EN)
Nathenas, Odysseas (EN)

Περιγράφεται η ανάπτυξη και εξέλιξη της ειδικότητας της Αναισθησιολογίας από την αρχαιότητα, καθώς και τα μέσα του δέκατου ένατου αιώνα και μέχρι σήμερα και γίνεται αναφορά σε όρους και έννοιες σχετικά με την αναισθησία, αναλγησία και αναισθησιολογία. Περιγράφονται τα τρία στάδια εκπαίδευσης στην Αναισθησιολογία προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης, τα οποία έχουν επιβληθεί από την εκρηκτική ανάπτυξη της ιατρικής γνώσης, τις καινοτομίες στον τομέα της ιατρικής εκπαίδευσης, καθώς και τις σημαντικές αλλαγές στην ιατρική πρακτική. (EL)
It is described the growth and development of the specialty of Anaesthesiology from antiquity and the middle of the nineteenth century until today. The explosive growth of medical knowledge, innovations in the field of medical education, and significant changes in medical practice have imposed adjustments in the three stages of training in anaesthesia from the undergraduate and postgraduate level to continuing medical education. (EN)

learningMaterial
bookChapter

ΠΕΡΙΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ (EL)
ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑ (EL)
ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ (EL)
Anaesthesia (EN)
Perioperative Care (EN)
Anaesthesiology (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

Ελληνική γλώσσα


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.