This item is provided by the institution :

Repository :
Kallipos Repository
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2015 (EN)
Επιλογή τροφής (EL)
Food selection (EN)

Grivetti, Louis (EL)
Ματάλα, Αντωνία (EL)
Grivetti, Louis (EN)
Matala, Antonia (EN)

Γιαννακούλια, Μαρία (EL)
Ξιφαρά, Φωτεινή (EL)
Κάλλιπος (EL)
Kallipos (EN)
Giannakoulia, Maria (EN)
Xifara, Foteini (EN)

Η τροφική επιλογή είναι φαινόμενο που δύσκολα ερμηνεύεται. Στο κεφάλαιο αυτό αναλύεται πώς στις συνήθειες διατροφής συμπυκνώνονται γεωγραφικοί, κλιματολογικοί και βιολογικοί περιορισμοί, αλλά και κοινωνικές δομές και πρότυπα, ιδεολογίες, επιρροές άλλων πολιτισμών και ιστορικές συγκυρίες. Στο ατομικό επίπεδο, εξετάζονται οι τρέχουσες θεωρίες για τη διαμόρφωση τροφικών αρεσκειών και τροφικών αποστροφών καθώς και ο ρόλος των ευφραντικών και διεγερτικών ιδιοτήτων των τροφίμων. Συζητείται πώς οι διαιτητικές συνήθειες και προτιμήσεις επηρρέαζουνται από τις πολιτισμικές καταβολές, αλλά και τα κοινωνικά και ψυχολογικά κίνητρα που τα άτομα έχουν ενσωματώσει. (EL)

learningMaterial
bookChapter

ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ (EL)
ΤΡΟΦΙΜΑ (EL)
ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΚΑΙΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΡΟΦΗΣ (EL)
ΑΡΕΣΚΕΙΕΣ (EL)
ΓΕΥΣΗ (EL)
ΔΙΑΙΤΑ (EL)
ΜΑΖΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ (EL)
ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (EL)
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (EL)
Like (EN)
Diet (EN)
Food Aversions (EN)
Child And Food Consumption (EN)
Mass Media (EN)
Evolution (EN)
Popular Culture (EN)
Food Consumption Trends (EN)
Taste (EN)
Foods (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)