Προσθετική αποκατάσταση με κινητές μερικές οδοντοστοιχίες

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2015 (EL)
Προσθετική αποκατάσταση με κινητές μερικές οδοντοστοιχίες (EL)
Prosthodontic Rehabilitation with Removable Partial Dentures (EN)

Κωτσιομύτη, Ελένη (EL)
Εμμανουήλ, Ιωάννης (EL)
Πισιώτης, Αργύριος (EL)
Emmanouil, Ioannis (EN)
Pisiotis, Argyrios (EN)
Kotsiomyti, Eleni (EN)

Μαζίνης, Εμμανουήλ (EL)
Μπίσμπα, Άννα (EL)
Παλιόκας, Ιωάννης (EL)
Αναστασιάδου, Βασιλική (EL)
Κάλλιπος (EL)
Kallipos (EN)
Bismpa, Anna (EN)
Mazinis, Emmanouil (EN)
Paliokas, Ioannis (EN)
Anastasiadou, Vasilikh (EN)

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται στους προπτυχιακούς φοιτητές Οδοντιατρικής ως βασικό εκπαιδευτικό βοήθημα για το μάθημα ‘Μερικές Οδοντοστοιχίες ΙΙ’, στα πλαίσια της διδασκαλίας τους στο γνωστικό αντικείμενο της Κινητής Προσθετικής. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τους προπτυχιακούς φοιτητές Οδοντιατρικής και Οδοντικής Τεχνολογίας που διδάσκονται μαθήματα σχετικά με το αντικείμενο των μερικών οδοντοστοιχιών, όπως τα μαθήματα ‘Μερικές Οδοντοστοιχίες Ι’ και ‘Σύνθετες Προσθετικές Αποκαταστάσεις’, του Οδοντιατρικού Τμήματος του ΑΠΘ, καθώς και από τους μεταπτυχιακούς φοιτητές. Θα είναι επιπλέον χρήσιμο για πτυχιούχους οδοντιάτρους και οδοντοτεχνίτες, για επικαιροποίηση των γνώσεών τους σχετικά με τα υλικά και τις τεχνικές, το σχεδιασμό της αποκατάστασης και γενικότερα τις αρχές διαχείρισης του μερικά νωδού ασθενή. Στόχος του βιβλίου είναι να εφοδιάσει τον αναγνώστη με συστηματική γνώση για παροχή φροντίδας στον μερικά νωδό ασθενή, εναρμονισμένη με την επιστημονική τεκμηρίωση και τη σύγχρονη ασθενοκεντρική θεώρηση, καθώς και να περιγράψει ένα ολοκληρωμένο και συστηματικό πρωτόκολλο αποκατάστασης. Έπειτα από μια σύντομη ιστορική αναδρομή της αποκατάστασης με μερικές οδοντοστοιχίες περιγράφονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μερικά νωδού ατόμου, οι άξονες για την προσέγγισή του και τα κριτήρια του προσθετικού σχεδιασμού. Στη συνέχεια αναπτύσσονται τα αλληλοδιάδοχα κλινικά και εργαστηριακά στάδια της κατασκευής της μερικής οδοντοστοιχίας διαρθρωμένα σε τρεις μεγάλες ενότητες (διάγνωση / σχεδίαση, προετοιμασία στόματος /αποτύπωση, κατασκευή της μερικής οδοντοστοιχίας). Τέλος, παρουσιάζονται τα δεδομένα σχετικά με την πρόγνωση των μερικών οδοντοστοιχιών, τις πιθανές βιολογικές και τεχνικές επιπλοκές, την αποδοχή από τους χρήστες και τη διατήρηση του αποτελέσματος. (EL)

learningMaterial
book

ΜΕΡΙΚΗ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΙΧΙΑ (EL)
ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (EL)
Prosthodontic Rehabilitation (EN)
Removable Partial Denture (EN)

Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκων Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

Ελληνική γλώσσα


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.