Κινήματα και τάσεις στην αγγλική λογοτεχνία του 19ου & 20ού αιώνα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Αποθετήριο «Κάλλιπος»
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΚινήματα και τάσεις στην αγγλική λογοτεχνία του 19ου & 20ού αιώνα (EL)
Movements and Trends in 19th- and 20th-Century English Literature (EN)

Κίτση, Αικατερίνη (EL)
Γιαννοπούλου, Ευθυμία (EL)
Καναράκης, Ιωάννης (EL)
Yiannopoulou, Efthymia (EN)
Kanarakis, Ioannis (EN)
Kitsi, Aikaterini (EN)

Αποστόλου, Φωτεινή (EL)
Πασχάλης, Αναστάσιος (EL)
Κάλλιπος (EL)
Kallipos (EN)
Apostolou, Foteini (EN)
Paschalis, Anastasios (EN)

Το σύγγραμμα απευθύνεται σε όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας που μελετούν τη λογοτεχνία της Βρετανίας κατά τον 19ο, 20ό και 21ο αιώνα. Έχει ως άμεσο αποδέκτη τους φοιτητές του δεύτερου έτους οι οποίοι υποχρεούνται να παρακολουθήσουν το μάθημα κορμού: Επισκόπηση της Αγγλικής Λογοτεχνίας ΙΙ. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί από φοιτητές των δύο τελευταίων ετών που είναι εγγεγραμμένοι σε μαθήματα που μελετούν μια από τις περιοχές τις οποίες θεραπεύει το πόνημα. Το σύγγραμμα έχει ως γενικό στόχο να παρουσιάσει τα κύρια λογοτεχνικά κινήματα που γεννήθηκαν στη Βρετανία κατά τα χρόνια της νεωτερικότητας και μετα-νεωτερικότητας. Προβάλλοντας πολλαπλά είδη γραφής (πρόζα, ποίηση και δράμα, θέατρο, φιλοσοφικά δοκίμια, πολιτική αρθρογραφία) το σύγγραμμα στοχεύει στο να τονίσει τη σχέση του λογοτεχνικού κειμένου με τον κόσμο που το περιβάλει τόσο τη στιγμή της παραγωγής όσο και της ανάγνωσής του. Συγκεκριμένα, αποσκοπεί στο να παρέχει τα εξής: →Πληροφορίες σχετικά με το ιστορικό, πολιτικό, κοινωνικό και πολιτισμικό περιβάλλον μέσα στο οποίο γεννήθηκαν και εξελίχθηκαν σύγχρονα λογοτεχνικά και αισθητικά κινήματα στη Βρετανία →Κριτικές αναλύσεις λογοτεχνικών και πολιτισμικών κειμένων →Θεωρίες λογοτεχνίας που δίνουν το στίγμα των κριτικών αναγνώσεων, ενθαρρύνοντας του φοιτητές να πλησιάσουν το λογοτεχνικό κείμενο ως ιδεολογικό κατασκεύασμα εμποτισμένο με τη δυνατότητα αμφισβήτησης του λογοτεχνικού κανόνα →Συγκρίσεις ανάμεσα σε εποχές, κινήματα και συγκεκριμένα κείμενα που βοηθούν τους φοιτητές να κατανοήσουν συσχετισμούς ανάμεσα σε ιδεολογίες και μορφές αφήγησης μέσα στο χρόνο Γλώσσα του συγγράμματος θα είναι η αγγλική, εφόσον σύμφωνα με την πολιτική του Τμήματος Αγγλικής του Α.Π.Θ. η διδασκαλία σε προπτυχιακό επίπεδο γίνεται στην αγγλική γλώσσα. (EL)
This textbook is designed for all English literature students as a main resource for their classes on Victorian, Gothic, Realistic, Modernist and Postmodernist literature. It discusses movements and trends in the nineteenth and twentieth centuries, but it is by no means exhaustive. Each chapter focuses on a major literary movement or historical period, providing necessary contextual information and examining texts as products of a certain historical time. The book is supplemented with a large array of illustrations, extensive references to primary and secondary material, analysis of key texts, textboxes with definitions of terms and links to electronic sources that aim at enhancing crucial background material. (EN)

learningMaterial
book

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΖΗΤΗΜΑ (EL)
ΒΙΚΤΟΡΙΑΝΗ ΕΠΟΧΗ (EL)
ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΣΗ (EL)
ΑΝΟΔΟΣ & ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ (EL)
ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΣ (EL)
ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ (EL)
ΕΘΝΟΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (EL)
ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΟΣ (EL)
ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ (EL)
19ΟΣ-21ΟΣ ΑΙΩΝΑΣ (EL)
ΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΟΣ (EL)
ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ (EL)
Postmodernism (EN)
Victorianism (EN)
Industrialization (EN)
Fin-de-siecle Art (EN)
Romanticism (EN)
British Literature (EN)
Realism (EN)
Rise & Fall Of The Empire (EN)
19th-21st Century (EN)
The Woman Question (EN)
Modernism (EN)
Ethinic Identidiy (EN)


Αγγλική γλώσσα


Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (EL)
Hellenic Academic Libraries Link (EN)

2015

Βρετανία, Ευρώπη, Αμερική (EL)
Britain, Europe, USA (EN)

18ος, 19ος & 20ός αιώνας (EL)
18th, 19th, 20th century (EN)*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.