Υδροθεραπεία σε παιδιά με εγκεφαλική παράλυση

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Νημερτής
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2018 (EL)

Υδροθεραπεία σε παιδιά με εγκεφαλική παράλυση

Αγγελετοπούλου, Πανωραία Α.Μ. 1825
Κασίμη, Βασιλική Α.Μ. 1936

Μπανιά, Θεοφανή

Η παρούσα πτυχιακή εργασία παρουσιάζει τις θεραπευτικές ιδιότητες της υδροθεραπείας, καθώς και τον σημαντικό ρόλο που παίζει στην αποκατάσταση των παιδιών με εγκεφαλική παράλυση. Το πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται στην εγκεφαλική παράλυση και αναλύει θέματα, όπως η κλινική εικόνα της εγκεφαλικής παράλυσης, η αξιολόγηση και η αντιμετώπισή της. Το δεύτερο κεφάλαιο περιγράφει την υδροθεραπεία, τα οφέλη της, τον εξοπλισμό που θα πρέπει να παρέχει ο φυσικοθεραπευτής στο παιδί, έτσι ώστε να γίνεται η θεραπεία με ασφάλεια, και αρκετές μέθοδοι της υδροθεραπείας, όπως είναι: Α) η μέθοδος Halliwick Β) η μέθοδος Watsu Γ) η μέθοδος Bad Ragaz Ring Method Δ) η μέθοδος Ai Chi Ε) η συμβατική υδροθεραπεία ΣΤ) η μέθοδος Aquatic Fitness Ζ) το Sherrill Water Fun and Success Model Τέλος, το τρίτο κεφάλαιο περιέχει το ερευνητικό μέρος της πτυχιακής. Στο μέρος αυτό παρατίθενται έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί και έχουν μελετήσει τις επιδράσεις προγραμμάτων υδροθεραπείας σε παιδιά, εφήβους και νέους με εγκεφαλική παράλυση, κλείνοντας την εργασία με τα συμπεράσματα.

Πτυχιακή Εργασία

Αποκατάσταση
Εγκεφαλική παράλυση
Υδροθεραπεία
Παιδιά


Ελληνική γλώσσα

2018
2018-04-26T09:37:28Z


ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.