Systematic Review of Scoliosis, with Emphases in Contemporary Therapeutic Treatments

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Νημερτής
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2018 (EL)

Συστηματική ανασκόπηση σκολίωσης με έμφαση στις σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους
Systematic Review of Scoliosis, with Emphases in Contemporary Therapeutic Treatments

Σπινθουράκης, Συμεών Α.Μ. 1929
Αζάϊζε, Αργύριος Α.Μ. 1896

Τσεκούρα, Μαρία

Ο αντικειμενικός σκοπός αυτής της εργασίας ήταν να εξετάσει την αποτελεσματικότητα της φυσιοθεραπείας στα σκολιωτικά φαινόμενα, σύμφωνα με τις τελευταίες θεραπευτικές μεθόδους, που εδραιώνονται ως σύγχρονη Αντιμετώπιση. Ειδικότερα, έγινε προσπάθεια να αναδειχτεί πως όσο περισσότερα γνωρίζουμε για τη Σκολίωση, τόσο ευκολότερα και πιο αποτελεσματικά μπορούμε να παρέμβουμε σε επίπεδο συντηρητικής θεραπείας, ακόμα και να προσθέσει ο φυσικοθεραπευτής καινοτόμες τεχνικές που προέρχονται από το χώρο των εναλλακτικών θεραπειών. Παράλληλα, τα προγράμματα πρώιμης παρέμβασης έχουν αποδείξει ότι μπορούν να συμβάλουν στη θεραπεία και αποκατάσταση των ασθενών, ξεκινώντας από την έγκαιρη διάγνωση των παιδιών και των εφήβων που πάσχουν από την νόσο. Η ανασκόπηση της βιβλιογραφικής έρευνας της τελευταίας δεκαετίας κυρίως, ανέδειξε το πόσο έχει αυξηθεί η πληθώρα των επιλογών του θεραπευτή ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης της Σκολίωσης. Επισημαίνεται ότι πολλές σύγχρονες θεραπευτικές μέθοδοι αξίζουν να ερευνηθούν ως εναλλακτικές προσεγγίσεις. Eφόσον οι διαστάσεις στον χώρο είναι τρεις, επομένως είναι τρισδιάστατο και το σχήμα της ΣΣ, με το οποίο θα πρέπει τελικά κανείς να συγκρίνει τις επιφανειακές παραμέτρους όσο και την ίδια τη γωνία Cobb (Merolli, 1992).Συμπερασματικά, γίνεται ευρέως αντιληπτό πως δεν υπάρχει πανάκεια μέθοδος για την αντιμετώπιση της σκολίωσης. Οι περισσότερες τεχνικές έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα ανάλογα το τρόπο, το χρόνο και το άτομο που εφαρμόζονται. Η Σκολίωση είναι μια ιδιαίτερη πάθηση που τυγχάνει να έχει διάφορες εκφάνσεις αναλόγως σε ποια ηλικία εκδηλώνεται και αν συνυπάρχει με άλλες συνοδές παθήσεις.

Πτυχιακή Εργασία

Σκολίωση
Επεμβατικές μέθοδοι
Υδροθεραπεία
Περιεγχειρητική φυσικοθεραπεία
Θεραπευτική προσέγγιση
Pilates
Θεραπευτική ιππασία


Ελληνική γλώσσα

2018
2018-05-04T06:56:55Z


ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.