Αποκατάσταση ενηλίκων ημιπληγικών ασθενών με τη χρήση ρομποτικών μέσων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Νημερτής
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2018 (EL)

Αποκατάσταση ενηλίκων ημιπληγικών ασθενών με τη χρήση ρομποτικών μέσων

Γουνελάς, Παναγιώτης - Χρίστος
Μπατσελάς, Ιωάννης

Μπανιά, Θεοφανή

Η παρούσα εργασία δημιουργήθηκε με σκοπό να εξετάσει την αποτελεσματικότητα της ρομποτικής τεχνολογίας στην αποκατάσταση της κινητικότητας και λειτουργικότητας ενηλίκων ημιπληγικών επιζώντων αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου. Στο πρώτο κεφάλαιο της εργασίας θα αναφερθούν τα κύρια χαρακτηριστικά των εγκεφαλικών επεισοδίων, οι παράγοντες κίνδυνου, τα συμπτώματα, τα διαγνωστικά μέσα και η ιατρική τους αντιμετώπιση. Το δεύτερο κεφάλαιο της εργασίας επικεντρώνεται στην φυσιοθεραπευτική αντιμετώπιση των κινητικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ημιπληγικοί ασθενείς και πιο συγκεκριμένα στην χρήση και αποτελεσματικότητα των ρομποτικών μέσων αποκατάστασης, ως συμπλήρωμα των παραδοσιακών φυσιοθεραπευτικών μεθόδων. Έπειτα, θα δοθεί μια γενική εικόνα των πιο διαδεδομένων ρομποτικών συσκευών τόσο για τα άνω, όσο και τα κάτω άκρα. Τέλος, θα συζητηθεί η σχέση της νέας αυτής προσέγγισης με τις παραδοσιακές μεθόδους φυσιοθεραπευτικής αντιμετώπισης, καθώς και ο πιθανός μελλοντικός ρόλος της ρομποτικής τεχνολογίας στον χώρο της αποκατάστασης.

Πτυχιακή Εργασία

Ρομποτική τεχνολογία
Αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια
Ενήλικες ημιπληγική
Φυσικοθεραπευτική αντιμετώπιση


Ελληνική γλώσσα

2018-05-16T09:58:33Z
2018


ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.