Φυσικοθεραπεία στην άνοια

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Νημερτής
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2018 (EL)

Physiotherapeutic approach in dementia
Φυσικοθεραπεία στην άνοια

Κουρκούτας, Φώτιος Α.Μ. 1986
Νικολιουδάκη, Καλλιόπη Α.Μ. 2063

Μπανιά, Θεοφανή

Σκοπός: Ο σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η διερεύνηση του ρόλου που έχει η φυσικοθεραπεία στην αποκατάσταση των ασθενών που υποφέρουν από άνοια. Οι επιμέρους στόχοι της εργασίας αφορούν τη μελέτη των παρεμβάσεων φυσικοθεραπείας που πραγματοποιούνται στους ασθενείς που πάσχουν από άνοια τύπου Alzheimer, από αγγειακή άνοια και από άνοια που προέρχεται από τη νόσο Parkinson. Μέθοδος: Η εργασία αποτελεί βιβλιογραφική ανασκόπηση. Αποτελέσματα: Τα αποτελέσματα της βιβλιογραφικής ανασκόπησης δείχνουν ότι οι σωματικές ασκήσεις με τη χρήση αισθητηριακών ερεθισμάτων συμβάλουν θετικά στην κινητική αποκατάσταση των ασθενών με άνοια. Ακόμα, ο συνδυασμός της φυσικοθεραπείας και των γνωστικών παρεμβάσεων ωφελεί την αποκατάσταση της καθημερινής λειτουργικότητας των ασθενών. Συμπεράσματα: Η φυσικοθεραπεία κατέχει σημαντικό ρόλο στην αποκατάσταση των ανοϊκών ασθενών, καθώς μπορεί να βελτιώσει την κίνηση και την καθημερινή λειτουργικότητα των ατόμων.

Πτυχιακή Εργασία

Φυσικοθεραπευτική αποκατάσταση
Άνοια
Alzheimer
Parkinson


Ελληνική γλώσσα

2018
2018-10-22T09:07:20Z


ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.