Καρκίνος του μαστού φυσικοθεραπευτική προσέγγιση και καλύτερη ποιότητα ζωής μετά το χειρουργείο

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Νημερτής
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2018 (EL)

Καρκίνος του μαστού φυσικοθεραπευτική προσέγγιση και καλύτερη ποιότητα ζωής μετά το χειρουργείο

Κωστοπούλου, Αγγελική-Μαρία
Μιχαηλίδου, Κλεονίκη

Φοή, Χριστίνα

Τυχόν αποκτούμενο πρόβλημα στο μασχαλιαίο λεμφικό σύστημα μετά από χειρουργική επέμβαση ή ακτινοθεραπεία για καρκίνο του μαστού μπορεί να οδηγήσει σε περιφερειακή ή γενικευμένη συσσώρευση λεμφικού υγρού στον ενδιάμεσο χώρο, γνωστό ως λεμφοίδημα. Αυτή η κατάσταση είναι η σημαντικότερη χρόνια επιπλοκή σε γυναίκες που έχουν νοσήσει με καρκίνο του μαστού. Το λεμφοίδημα μπορεί να προκαλέσει σωματική δυσφορία και λειτουργική δυσλειτουργία. Το άγχος, η κατάθλιψη και η συναισθηματική δυσφορία είναι πιο συχνές σε ασθενείς με λεμφοίδημα. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τις κοινωνικές σχέσεις, υπονομεύοντας την εικόνα του σώματος και την αυτοεκτίμηση της γυναίκας. Για αυτό το λόγο ακολουθείται ένα φυσικοθεραπευτικό πρόγραμμα για την πρόληψη ακόμα και την αντιμετώπιση του λεμφοιδήματος.

Πτυχιακή Εργασία

Λεμφοίδημα
Φυσικοθεραπευτική προσέγγιση
Καρκίνος μαστού


Ελληνική γλώσσα

2018
2018-11-08T08:53:08Z


ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.