δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
Στο κομμάτι της πτυχιακής εργασίας το οποίο ακολουθεί έχει ερευνηθεί και μετρηθεί το σφάλμα του αυτόματου διαθλασίμετρου σε σύγκριση με την διαδικασία της υποκειμενικής εξέτασης. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στα εργαστήρια του ΤΕΙ Οπτικής και Οπτομετρίας Αιγίου με εξεταζόμενους τους φοιτητές του τμήματος της Φυσικοθεραπείας. Σκοπός της εργασίας αυτής είναι να διαπιστωθεί η απόκλιση η οποία μπορεί να υπάρχει ανάμεσα στις δύο μεθόδους οι οποίες ακολουθούνται στην εξέταση της διάθλασης.
Το πρώτο κεφάλαιο είναι το εισαγωγικό κομμάτι της εργασίας. Στο δεύτερο κεφάλαιο αναλύεται η ανατομία του οφθαλμού. Πιο συγκεκριμένα επεξηγούνται όλα τα τμήματα του και πως συνεισφέρουν στη λειτουργία της όρασης. Στο τρίτο κεφάλαιο περιγράφονται οι διαθλαστικές ανωμαλίες του οφθαλμού. Ποιες είναι αυτές ,πως μπορεί να διαγνωσθούν και πως αντιμετωπίζονται.
Στο τέταρτο και πέμπτο κεφάλαιο περιγράφεται η διαδικασία της αντικειμενικής και υποκειμενικής εξέτασης αντίστοιχα. Ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιούνται, καθώς και τα εξαρτήματα τα οποία χρησιμοποιούνται για να ολοκληρωθεί. Παρακάτω αναφέρονται τα υλικά τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να διεξαχθεί η έρευνα και η μεθοδολογία η οποία ακολουθήθηκε, για να πραγματοποιηθεί.
Στη συνέχεια παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της έρευνας για τη σφαίρα ,τον κύλινδρο και τις μοίρες ξεχωριστά με την μορφή γραφημάτων. Έπειτα, στα συμπεράσματα αναλύονται διεξοδικά τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τις μετρήσεις ανάμεσα στην αντικειμενική και στην υποκειμενική εξέταση. Τέλος, παρουσιάζονται τα παραρτήματα της εργασίας και οι πίνακες που χρησιμοποιήθηκαν κατά την καταγραφή των μετρήσεων το οποίο αποτελεί τελικό κόμματι της πτυχιακής εργασίας.
(EL)
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.
Βοηθείστε μας να κάνουμε καλύτερο το OpenArchives.gr.