Εξαλίευση, προετοιμασία και συσκευασία νωπών ιχθύων

This item is provided by the institution :
University of Patras   

Repository :
Nemertes   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Fish harvesting, preparation and packaging of fresh fish
Εξαλίευση, προετοιμασία και συσκευασία νωπών ιχθύων

Φιλίππου, Αλίκη

Philippou, Alice

2023-09-01
2023-10-06T05:59:24Z


Ο κύριος σκοπός της παρούσης εργασίας είναι να περιγράψει όλη την διαδικασία από την εισαγωγή γόνου στην μονάδα εκτροφής έως και την φόρτωση του τελικού προϊόντος για διανομή και κατανάλωση, σύμφωνα με τα υγειονομικά κριτήρια και τις κείμενες νομοθετικές ρυθμίσεις. Μετά από μία γενική εισαγωγή στο θέμα, ακολουθεί το κεφάλαιο που αναλύει τα στάδια της εξαλίευσης μέχρι την μεταφορά των ψαριών στο συσκευαστήριο. Στο επόμενο κεφάλαιο παρουσιάζεται η διαδικασία συσκευασίας των ψαριών μέχρι και την απολύμανση του χώρου. Ακολούθως γίνεται αναφορά στο ανθρώπινο δυναμικό και τις προϋποθέσεις υγιεινής, που πρέπει να τηρούνται. Στην συνέχεια γίνεται αναφορά στο HACCP και περιγράφονται οι χώροι του συσκευαστηρίου. Η εργασία τελειώνει με σχετικά διαγράμματα, που αφορούν την μονάδα και τον τρόπο λειτουργίας της.
The main purpose of this essay is to describe the entire process from the introduction of young fish to the fish fattening unit until the loading of the final product for distribution and consumption, according to the current legislative regulations. After a general introduction to the subject, follows the chapter that analyzes the stages of the harvesting up to the transfer of the fish to the packing plant. The next chapter presents the process of packing the fish up to the disinfection of the area. The next part is about human resources and the hygiene conditions that must be observed. Afterwards, follows a description of the HACCP and the areas of the packing house. The paper ends with relevant diagrams, concerning the unit and its operation.


Fish harvesting
Εξαλίευση
Συσκευασία ιχθύων
Μονάδα πάχυνσης ιχθύων
Fish packaging
Fish fattening unit


CC0 1.0 Universal
http://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)