δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Edward Gordon Craig: το θέατρο μετά (EL)
Edward Gordon Craig: a post theatre case (EN)

Γκόνη, Μυρτώ (EL)
Gkoni, Myrto (EN)

ntua (EL)
Βοζάνη, Αριάδνη (EL)
Ντάφλος, Κωσταντίνος (EL)
Λάββα, Στέλλα (EL)

To έργο του μεγάλου σκηνογράφου και θεωρητικού του θεάτρου στην Αγγλία στην αυγή του 20 αιώνα, διαχωρίζει την ιστορία τoυ Θεάτρου σε πριν και μετά. Στην τομή του χρόνου ο Craig επαναστατικά έρχεται να προτείνει ένα νέο τρόπο συμπεριφοράς και χειρισμού του σκηνικού χώρου αφήνοντας πίσω το διακοσμητικό ντεκόρ του 19ου αιώνα. Ο χώρος γίνεται συντελεστής της σκηνικής δράσης και ακλουθώντας την αλληλουχία των σκηνών του δράματος ξετυλίγει παράλληλα την δική του ιστορία. (EL)
The work of a major theorist and set designer of England at the dawn of 20th century, separates the History of Theatre in before and after. At this crucial point of time, Craig, the rebel of theatre, initiates a new way of set designing overcoming the old decorative manner of 19th century. From now on, space becomes a dynamic parthner fostering the action on stage. (EN)

Διάλεξη
learningMaterial (EL)

Ριζοσπάστες (EL)
θέατρο (EL)
Αγγλία (EL)
Σκηνογραφία (EL)
Τheatre (EN)
Scenery (EN)
Edward Gordon Craig (EN)
Rebels (EN)
England (EN)


Ελληνική γλώσσα

2014-10-16





*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.