ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΧΡΟΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΧΡΟΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ (EL)

Γεωργούλας, Ευστράτιος

Ψαρράς, Ιωάννης
Δούκας, Χάρης
Ασκούνης, Δημήτριος
ntua (EL)

Η πτυχιακή εργασία αναφέρεται στην Διαχείριση της Γνώσης κάνοντας μια βιβλιογραφική αναδρομή στην εξέλιξη της από το 1990 έως σήμερα. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η μελέτη των σύγχρονων μοντέλων διαχείρισης γνώσης και επιλογή των κατάλληλων μοντέλων κατά την αντικατάσταση ενός συστήματος διαχείρισης αποθήκης (WMS) σε ένα σύγχρονο κέντρο διανομής. Η αλλαγή του συστήματος διαχείρισης αποθήκης είναι μια μεγάλη πρόκληση για τους χρήστες όσο και για την διοίκηση της αποθήκης. Για τον λόγο αυτό, η μετάβαση στο νέο σύστημα πρέπει να γίνει ομαλά. Η έρευνα για τις απαραίτητες ενέργειες και η δημιουργία του αντίστοιχου πλάνου ενεργειών που θα βασίζεται σε ένα επιλεγμένο μοντέλο διαχείρισης της γνώσης έγινε μέσω κατάλληλου ερωτηματολογίου. Θα διερευνηθούν τα αδύναμα σημεία της χρήσης του παρόντος συστήματος, τα σημεία που χρήζουν περαιτέρω βελτίωσης, οι ανάγκες των χρηστών κατά την αλλαγή του συστήματος και ο ιδανικός τρόπος να γίνει η μετάβαση από την πλευρά των χρηστών. Τα ευρήματα της έρευνας, θα οδηγήσουν στην επιλογή των κατάλληλων μοντέλων διαχείρισης της γνώσης και των απαραίτητων ενεργειών, με στόχο τη βέλτιστη δυνατή μετάβαση στο νέο σύστημα και την ταυτόχρονη καλύτερη δυνατή ικανοποίηση των χρηστών. (EL)

bachelorThesis

γνώση, διαχείριση της γνώσης, μοντέλο διαχείρισης γνώσης, έρευνα, ερωτηματολόγιο (EL)


Ελληνική γλώσσα

2022-10-14





*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.