Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Ελληνογερμανική Αγωγή   

Αποθετήριο :
Open Schools Journal for Open Science  | ΕΚΤ eJournals   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Εναρμονίζοντας τη ζωή μας (EL)
Εναρμονίζοντας τη ζωή μας (EN)

Ανδριοπούλου, Μαριάννα
Βασιλοπούλου, Σοφία

info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion

2024-02-05


Η μουσική αποτελούσε πάντα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των ανθρώπων. Είναι γνωστό ότι η μουσική είναι ένα μέσο έκφρασης, διασκέδασης, προώθησης προϊόντων και προσέλκυσης του ενδιαφέροντος του καταναλωτή. Συνεπώς έχει μια ιδιαίτερη και μοναδική επίδραση στον άνθρωπο. Την επιρροή αυτή αποσκοπούμε να διερευνήσουμε. Αρχικά, αναφέρουμε ερευνητικά δεδομένα σχετικά με την επίδραση της μουσικής στον άνθρωπο και ιδιαίτερα στην εφηβεία. Στη συνέχεια, παρουσιάζουμε τη μουσικοθεραπεία και την αποτελεσματικότητά της ως ψυχοθεραπευτική μέθοδο, αξιοποιώντας τα αποτελέσματα μιας έρευνας του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τέλος, παρουσιάζουμε τη διαδικασία δημιουργίας της δικής μας μουσικής σύνθεσης, η οποία αποτελείται από δύο σκέλη (χαρούμενο, λυπημένο), ως ένα παράδειγμα των διαφορετικών συναισθημάτων που μπορεί να βιώσουμε ακούγοντας διαφορετικές μελωδίες. (EL)
Η μουσική αποτελούσε πάντα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των ανθρώπων. Είναι γνωστό ότι η μουσική είναι ένα μέσο έκφρασης, διασκέδασης, προώθησης προϊόντων και προσέλκυσης του ενδιαφέροντος του καταναλωτή. Συνεπώς έχει μια ιδιαίτερη και μοναδική επίδραση στον άνθρωπο. Την επιρροή αυτή αποσκοπούμε να διερευνήσουμε. Αρχικά, αναφέρουμε ερευνητικά δεδομένα σχετικά με την επίδραση της μουσικής στον άνθρωπο και ιδιαίτερα στην εφηβεία. Στη συνέχεια, παρουσιάζουμε τη μουσικοθεραπεία και την αποτελεσματικότητά της ως ψυχοθεραπευτική μέθοδο, αξιοποιώντας τα αποτελέσματα μιας έρευνας του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τέλος, παρουσιάζουμε τη διαδικασία δημιουργίας της δικής μας μουσικής σύνθεσης, η οποία αποτελείται από δύο σκέλη (χαρούμενο, λυπημένο), ως ένα παράδειγμα των διαφορετικών συναισθημάτων που μπορεί να βιώσουμε ακούγοντας διαφορετικές μελωδίες. (EN)


Open Schools Journal for Open Science

Ελληνική γλώσσα

Ellinogermaniki Agogi (EN)


2623-3606
Open Schools Journal for Open Science; Vol. 7 No. 1 (2024): Open Schools Journal for Open Science - Special Issue -IDEA Conference Proceedings (EN)

Copyright (c) 2024 Ανδριοπούλου Μαριάννα, Βασιλοπούλου Σοφία (EN)
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.