O σεισμογράφος του Τσανγκ Χενγκ από την Terraemotus team

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Open Schools Journal for Open Science  | ΕΚΤ eJournals
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2020 (EL)

O σεισμογράφος του Τσανγκ Χενγκ από την Terraemotus team (EN)

Παπαϊωάννου, Ιωάννης
Συροπούλου, Κωνσταντίνα

Το "Karditsa Earthquake Project - Σχολεία εν Δράσει" του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου είναι ένα διαθεματικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής και ρομποτικής εκπαίδευσης με θέμα το σεισμό. Σκοπός του είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών και της κοινωνίας σχετικά με τα σωστά μέτρα πρόληψης σε περίπτωση σεισμού. Για τη χρονιά 2019 - 2020 η ομάδα Terraemotus team, βασισμένη στο βιβλίο του ΟΑΣΠ “H γη χορεύει”, αποφάσισε να κατασκευάσει έναν σεισμογράφο απλό και κατανοητό για τα παιδιά των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων της πόλης, το σεισμογράφο του Τσανγκ Χενγκ. Για την κατασκευή σχεδιάστηκαν τα μέρη του σεισμογράφου σε χαρτί, δημιουργώντας τα πατρόν, που κόπηκαν σε μακετόχαρτο και συναρμολογήθηκαν. Για το λειτουργικό κομμάτι χρησιμοποιήθηκε Arduino, επιταχυνσιόμετρο, led, laser, φωτοαντιστάσεις, buzzer και ένα μπαλάκι του πινγκ πονγκ ως εκκρεμές. Σε περίπτωση σεισμού και λόγω της αδράνειας, το εκκρεμές κόβει μία ή δύο ακτίνες laser με αποτέλεσμα να ηχήσει το buzzer και να ανάψει το led που δείχνει τη φορά του σεισμού. Το επιταχυνσιόμετρο καταγράφει το σεισμό και τη βοήθεια του Arduino απεικονίζεται στην οθόνη ενός υπολογιστή. (EN)

info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion

Arduino Uno (EN)
προγραμματισμός (EN)
σεισμός (EN)
Σεισμογράφος (EN)
project (EN)
ρομποτική (EN)


Open Schools Journal for Open Science

Αγγλική γλώσσα

2020-07-16


Ellinogermaniki Agogi (EN)

2623-3606
Open Schools Journal for Open Science; Vol. 3 No. 5 (EN)

Copyright (c) 2020 Κωνσταντίνα Συροπούλου, Ιωάννης Παπαϊωάννου (EN)



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.