Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Open Schools Journal for Open Science  | ΕΚΤ eJournals
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2020 (EL)

Maths and Roses (EN)

Πέτρου, Ναυσικά
Πρεντάκης, Στυλιανός
Χατζηνικολάου, Θεοδώρα
Τριπολιτάκη, Μαρίνα
Ζαράπας, Ιωάννης
Φασόη, Αικατερίνη
Πελεκάνου, Άννα
Σπηλίδη, Ουρανία
Παπαζήση, Μαρία
Τσινιδέλου, Αικατερίνη

Το θέμα της εργασίας μας βασίζεται στη συσχέτιση των μαθηματικών εννοιών με τη λογοτεχνία. Το βασικό ερευνητικό ερώτημα αφορά το πώς έννοιες των μαθηματικών είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή λογοτεχνικών κειμένων. Η εργασία αυτή εκπονήθηκε στο πλαίσιο διαθεματικής προσέγγισης των Ομίλων Μαθηματικών και Δημιουργικής Γραφής, ενώ ακολουθήθηκε η εξής διαδικασία: προηγήθηκαν η παρουσίαση μαθηματικών εννοιών, η άσκηση στη συγγραφή λογοτεχνικών κειμένων μικρής φόρμας και ακολούθησε η συγγραφή κειμένων (διήγημα, ποίημα). Επίσης κληθήκαμε να μεταπλάσουμε ποιήματα Ελλήνων ποιητών χρησιμοποιώντας όρους μαθηματικών και να γράψουμε αφηγήσεις μυθιστορηματικής βιογραφίας διάσημων μαθηματικών. Μέσω της διαδικασίας αυτής επιχειρήσαμε να δείξουμε πώς η μαθηματική σκέψη μπορεί να αποτελέσει στοιχείο έμπνευσης, αλλά και βασικό περιεχόμενο των διηγημάτων και των ποιημάτων που γράψαμε. (EN)

info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion

διεπιστημονικές προσεγγίσεις (EN)
μαθηματικά (EN)
δημιουργική γραφή (EN)
μαθηματική λογοτεχνία (EN)


Open Schools Journal for Open Science

Αγγλική γλώσσα

2020-07-21


Ellinogermaniki Agogi (EN)

2623-3606
Open Schools Journal for Open Science; Vol. 3 No. 6 (EN)

Copyright (c) 2020 Ιωάννης Ζαράπας, Μαρία Παπαζήση, Άννα Πελεκάνου, Ναυσικά Πέτρου, Στυλιανός Πρεντάκης, Ουρανία Σπηλίδη, Αικατερίνη Τσινιδέλου, Θεοδώρα Χατζηνικολάου, Μαρίνα Τριπολιτάκη, Αικατερίνη Φασόη (EN)*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.