Μεθοδολογία Αξιολόγησης της Εφαρμογής Περιήγησης στο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους του Σιγρίου, Λέσβου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Open Schools Journal for Open Science  | ΕΚΤ eJournals
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2020 (EL)

Μεθοδολογία Αξιολόγησης της Εφαρμογής Περιήγησης στο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους του Σιγρίου, Λέσβου (EN)

Κεχρινιώτη, Μαρία Νεφέλη
Νείρος, Αντώνιος
Κεχρινιώτης, Παναγιώτης

Χρησιμοποιήσαμε το περιβάλλον οπτικού προγραμματισμού App Inventor ΙΙ του MIT προκειμένου να σχεδιάσουμε και να αναπτύξουμε μια εφαρμογή περιήγησης στο γεωπάρκο Σιγρίου στη Λέσβο. Η εφαρμογή μπορεί να «τρέξει» σε κινητές συσκευές ή tablet με το λειτουργικό σύστημα Android. Στόχος της εργασίας είναι η προβολή του γεωπάρκου μέσω μίας διαδραστικής εφαρμογής στην οποία οι χρήστες μπορούν εύκολα και γρήγορα να πλοηγηθούν σε αυτό, βλέποντας πληροφορίες για κάθε έκθεμα του δάσους (κορμοί απολιθωμένων δένδρων). Χρησιμοποιήσαμε εικόνες για να αναπαραστήσουμε τις 4 κύριες περιπατητικές διαδρομές του γεωπάρκου. Αξιοποιήσαμε στοιχεία (εικόνες και κειμένα σχετικά με απολιθώματα του απολιθωμένου δάσους Σιγρίου Λέσβου), από τον «Οδηγό Πάρκου Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου» (Ζούρος, 2016). Τέλος, χρησιμοποιήθηκε ο οπτικός προγραμματισμός προκειμένου να γίνει η σχεδίαση, η ανάπτυξη και η υλοποίηση της συγκεκριμένης εφαρμογής. Το συγκεκριμένο περιβάλλον οπτικού προγραμματισμού (AppInventor II), διαθέτει μια απλή, σαφή και ισχυρή γλώσσα προγραμματισμού με πλακίδια, που επιτρέπει σύντομο κύκλο ανάπτυξης προγραμμάτων με άμεση εκτέλεση εντολών. Από τα συμπεράσματα της εργασίας φαίνεται καθαρά η επίτευξη των στόχων που θέσαμε. (EN)

info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion

απολιθώματα (EN)
οπτικός προγραμματισμός (EN)
app inventor (EN)
γεωπάρκο (EN)


Open Schools Journal for Open Science

Αγγλική γλώσσα

2020-07-21


Ellinogermaniki Agogi (EN)

2623-3606
Open Schools Journal for Open Science; Vol. 3 No. 6 (EN)

Copyright (c) 2020 Μαρία Νεφέλη Κεχρινιώτη, Παναγιώτης Κεχρινιώτης, Αντώνιος Νείρος (EN)



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.