Μία εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης σε γλώσσα προγραμματισμού Java

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Open Schools Journal for Open Science  | ΕΚΤ eJournals
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2020 (EL)

Μία εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης σε γλώσσα προγραμματισμού Java (EN)

Ταχτατζής, Αναστάσιος
Ζήκου, Ιωάννης
Χατζηιωάννου, Λαμπρινός
Φιδάνης, Απόστολος

Η τεχνητή νοημοσύνη και οι έξυπνες εφαρμογές αποτελούν στις μέρες μας αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας, από τα κινητά και τους υπολογιστές μέχρι και τα ψυγεία και άλλες συσκευές καθημερινής χρήσης, με απεριόριστες δυνατότητες επέκτασης στο μέλλον. Με αφορμή τις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης στην καθημερινή μας ζωή (π.χ. Siri, Cortana, Google Assistant) αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια πρωτόγονη μορφή τεχνητής νοημοσύνης, προγράμματος δηλαδή που να λαμβάνει αποφάσεις βασισμένο σε δεδομένα που δόθηκαν σε κάποια προηγούμενη χρονική στιγμή, με τη χρήση της υψηλού επιπέδου γλώσσας προγραμματισμού Java. Το πρόγραμμα μας, Remin, στοχεύει τόσο στη βελτιστοποίηση του εβδομαδιαίου προγράμματος του χρήστη όσο και στην έγκαιρη ενημέρωση του για τις επικείμενες δραστηριότητες του. Με την κατάλληλη αποθήκευση του προγράμματος του χρήστη σε βάση δεδομένων έγινε επιτρεπτή η χρήση τους για τη λήψη αποφάσεων, ενώ η συγγραφή του κώδικά της εφαρμογής έγινε με χρήση της αντικειμενοστραφούς γλώσσας προγραμματισμού Java. Σκοπός της συγκεκριμένης εφαρμογής είναι η μελέτη των δυνατοτήτων της τεχνητής νοημοσύνης και οι μελλοντικές της εφαρμογές στον μέλλον, στην καθημερινότηταμας. Για να το επιτύχουμε αυτό θα μελετήσουμε σύγχρονες μορφές τεχνητής νοημοσύνης, και θα δούμε σε ποιό στάδιο έχει εξελιχτεί αυτή τη στιγμή ο κλάδος αυτός, καθώς και τα σχέδια που υπάρχουν για μελλοντικές καινοτομίες. Με αυτό τον τρόπο θα φτάσουμε σε ένα συμπέρασμα για τα όρια που μπορεί να φτάσει κανείς μέσω της τεχνητής νοημοσύνης και αν είναι εφικτή η κατασκευή ρομπότ με εντελώς ανθρώπινη συμπεριφορά. Τα αποτελέσματα αναμένεται να είναι θετικά, αλλά όχι στο εγγύς μέλλον. (EN)

info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion

Java (EN)
Artificial Intelligence (EN)
Object-Oriented Programming (EN)


Open Schools Journal for Open Science

Αγγλική γλώσσα

2020-07-21


Ellinogermaniki Agogi (EN)

2623-3606
Open Schools Journal for Open Science; Vol. 3 No. 6 (EN)

Copyright (c) 2020 Αναστάσιος Ταχτατζής, Απόστολος Φιδάνης, Λαμπρινός Χατζηιωάννου, Ιωάννης Ζήκου (EN)*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.