Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου: Χαλαζίας & πιεζοηλεκτρισμός

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Open Schools Journal for Open Science  | ΕΚΤ eJournals
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2020 (EL)

Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου: Χαλαζίας & πιεζοηλεκτρισμός (EN)

Ζούρος-Καρδάτος, Kωνσταντίνος
Παπαρίσβας, Φώτιος
Γιαννίκος, Παναγιώτης
Μανιάτης, Παναγιώτης
Κουτσουκέλλης, Γεώργιος

Το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου είναι ένα μοναδικό μνημείο της φύσης, που καταγράφει τη γεωλογική ιστορία της λεκάνης του Αιγαίου τα τελευταία 20 εκατομμύρια χρόνια. Αποκαλύπτει πληροφορίες για τη σύνθεση των οικοσυστημάτων και τις κλιματικές μεταβολές στο Αιγαίο. Η Πολιτεία αναγνωρίζοντας την μεγάλη περιβαλλοντική, παλαιοντολογική και εκπαιδευτική αξία του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου το έχει ανακηρύξει «Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης».Το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου δημιουργήθηκε λόγω της έντονης ηφαιστειακής δραστηριότητας που προκάλεσε την κάλυψη των δένδρων από παχύ στρώμα ηφαιστειακής τέφρας και την κυκλοφορία θερμών ρευστών πλούσιων σε πυρίτιο. Η υδροθερμική κυκλοφορία προκάλεσε την αντικατάσταση του οργανικού υλικού του ξύλου από διοξείδιο του πυριτίου.Στην εργασία μας με θέμα «Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου: χαλαζίας & πιεζοηλεκτρισμός» μελετήθηκε η σχέση των απολιθωμένων δένδρων με το ορυκτό χαλαζίας και το πυρίτιο, τι είναι ο πιεζοηλεκτρισμός, πώς δημιουργείται ο πιεζοηλεκτρισμός, ποιες συσκευές λειτουργούν χάρις στον πιεζοηλεκτρισμό. (EN)

info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion

χαλαζίας (EN)
πιεζοηλεκτρισμός (EN)
πυρίτιο (EN)
απολιθωμένο δάσος Λέσβου (EN)
ρολόι Quartz (EN)


Open Schools Journal for Open Science

Αγγλική γλώσσα

2020-07-23


Ellinogermaniki Agogi (EN)

2623-3606
Open Schools Journal for Open Science; Vol. 3 No. 7 (EN)

Copyright (c) 2020 Kωνσταντίνος Ζούρος-Καρδάτος, Φώτιος Παπαρίσβας, Γεώργιος Κουτσουκέλλης, Παναγιώτης Μανιάτης, Παναγιώτης Γιαννίκος (EN)*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.