Σεισμοί-Ηφαίστεια και Αντισεισμική Προστασία

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Open Schools Journal for Open Science  | ΕΚΤ eJournals
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2020 (EL)

Σεισμοί-Ηφαίστεια και Αντισεισμική Προστασία (EN)

Γκαραγκούνη, Αναστασία
Χοχτούλα, Φωτεινή
Τραγάκη, Παρασκευή

Η παρούσα εργασία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της Γεωλογίας-Γεωγραφίας και των συνθετικών εργασιών του Β΄ τετραμήνου. Σκοπός είναι η διερεύνηση των αιτιών γέννησης των σεισμών και ηφαιστείων, των σεισμικών και ηφαιστειακών φαινομένων στην περιοχή μας καθώς και οι τρόποι προστασίας από τους σεισμούς. Η αναζήτηση πληροφοριών περιελάμβανε το διαδίκτυο, βιβλία της σχολικής βιβλιοθήκης, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ναυπάκτου και σχολικά βιβλία. Επιπλέον διανεμήθηκαν ερωτηματολόγια στους μαθητές και έγινε η επεξεργασία των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν. Οι σεισμοί και τα ηφαίστεια είναι φαινόμενα με κοινά αίτια δημιουργίας. Η χώρα μας και ειδικά η ευρύτερη περιοχή του Πατραϊκού και Κορινθιακού κόλπου και της Αιτωλοακαρνανίας είναι σεισμογενείς. Κρίνεται επομένως απαραίτητη η ενημέρωση των συμμαθητών και της σχολικής κοινότητας. (EN)

info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion

σεισμοί (EN)
αντισεισμική προστασία (EN)
ηφαίστεια (EN)


Open Schools Journal for Open Science

Αγγλική γλώσσα

2020-07-23


Ellinogermaniki Agogi (EN)

2623-3606
Open Schools Journal for Open Science; Vol. 3 No. 7 (EN)

Copyright (c) 2020 Παρασκευή Τραγάκη, Φωτεινή Χοχτούλα, Αναστασία Γκαραγκούνη (EN)*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.