Ελληνορωμαική παλη και οι ολυμπιακοί αγώνες

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Πέργαμος
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2022 (EL)

Ελληνορωμαική παλη και οι ολυμπιακοί αγώνες

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (EL)
KARAGIANNIS ATHANASIOS (EN)

Η ελληνορωμαϊκή πάλη αποτελει αν όχι το αρχαιότερο, ένα από τα αρχαιότερα ολυμπιακά αθλήματα, άμεσα συνδεδεμένη με την αρχαιά Ελλάδα και το ολυμπιακό πνεύμα. Σκοπός της εργασίας είναι, να παρουσιάσει το ολυμπιακό άθλημα της ελληνορωμαϊκής πάλης, όπως αυτό εξελίχθηκε στη διάρκεια των αιώνων, εστιάζοντας στο υπάρχον κανονιστικό πλαίσιο, το οποίο ισχύει για όλες τις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Όπως καταδείχθηκε, το άθλημα έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές και χαρακτηρίζεται από ένα αυστηρό πλαίσιο διαδικασιών, ώστε οι συμμετέχοντες να μπορούν να λάβουν μέρος σε αθλητικές εκδηλώσεις. Οι αυστηρές διαδικασίες επίσης αφορούν και τη διεξαγωγή των αγώνων, οι οποίες πρέπει να τηρούνται χωρίς κανενός είδους παρέκκλιση από τους αθλητές. Η εργασία εστιάζει και σε ζητήματα που αφορούν την υγιεινή του αθλήματος, καθώς αρκετοί αθλητές πολλές φορές χρησιμοποιούν πρακτικές για το βάρος και τη διατροφή τους, που έχουν αρνητικές συνέπειες για τον οργανισμό τους. Επίσης η εργασία επικεντρώνεται και σε ζητήματα κακώσεων, καθώς η πάλη λόγω της φύσης της ως άθλημα, προκαλεί πολλές φορές σημαντικούς τραυματισμούς στους συμμετέχοντες. Όλες οι προαναφερόμενες πτυχές με τις οποίες καταπιάστηκε η εργασία, επεδίωξαν να γίνει μια όσο το δυνατόν πληρέστερη και ενδελεχή έρευνα για το γενικότερο πλαίσιο ανάπτυξης του αθλήματος της ελληνορωμαϊκής πάλης, σε μία προσπάθεια ο εκάστοτε μελετητής, ερευνητής ή ενδιαφερόμενος, να σχηματίσει μία πλήρη εικόνα και άποψη επί αυτού. (EL)
ΝΟ (EN)

born_digital_graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Εκπαίδευση – Αθλητισμός (EL)
Education - Sport science (EN)


Ελληνική γλώσσα

2022





*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.