ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΚΗΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝ. ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΚΗΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




1986 (EL)
STUDY OF THE TRIGLYCERIDE COMPOSITION OF VEGETABLE OILS. COMPARISON WITH THE THEORIES OF DISTRIBUTION OF FATTY ACIDS IN THE TRIGLYCERIDE
ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΚΗΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝ. ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΚΗΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ

JABBOUR, NICOLA

THE PURPOSE OF THIS WORK IS TO FIND OUT THE TRIGLYCERIDE COMPOSITION OF VARIOUS VEGETABLE OILS, AND COMPARE THE FINDINGS WITH THE EXISTING THEORIES OF DISTRIBUTION OF FATTY ACIDS IN THE MOLECULES OF GLYCEROL. AT FIRST, THE AMOUNT OF THE SATURATED FATTY ACID (3), AND THE TRISATURATED TRIGLYCERIDES (S3) WERE DETERMINED AND THUS BASED OF THIS FINDING THE T.G COMPOSITION OF THE OIL WAS CALCULATED. THE T.G WERE ISOLATED BY ARGENTATIONS CHROMATOGRAPHY (T.L.C), THE SEPARATION HAS BEEN MODIFIED BY USING DIFFERENT AMMONIACAL SILVER NITRATE SOLUTION.THE DETERMINATION OF T.G WAS BASED ON HYDROXYTAMMOLYSIS. AFTER HYDROXYLAMINOSIS THE T.G WERE DETERMINED SPECTROPHOTOMETRICALLY 530 N.M. THE NUMBER OF TYPES OF T.G OF LINSEED, COTTON AND SOYA BEAN OILS VARIES BETWEEN 7 AND 10 WHILE OLIVE OIL ONLY 4-5 TYPES WERE FOUND. THE DISTRIBUTION OF THE FATTY ACIDS IN THEMOLECULES OF GLYCEROL WAS IN AGREEMENT WITH THE THEORY OF RANDOM DISTRIBUTIONAND THEORY OF RULE OF DISTRIBUTION OF TYPE- GLYCERIDE PROVIDED THE TYPES OF F.A WERE MORE THAN (3) E.G (S.O.L.M.).
ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΣΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΡΕΣΜΕΝΩΝ ΛΙΠΑΡΩΝ ΟΞΕΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΛΙΠΑΡΗ ΥΛΗ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΣΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΤΡΙΚΟΡΕΣΜΕΝΩΝ ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΩΝ. ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΑΥΤΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΩΝ S3, S2U, SU2 ΚΑΙ U3, ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑΦΥΤΙΚΩΝ ΕΛΑΙΩΝ. ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΕΓΙΝΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ, ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΑΤΟΥ ΤΥΠΟΥ-ΓΛΥΚΕΡΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΥΧΑΙΑΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ. ΤΑ ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ ΤΩΝ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΟΓΡΑΦΙΑ ΛΕΠΤΗΣ ΣΤΙΒΑΔΑΣ (T.L.C.) ΕΜΠΟΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΙΟΝΤΑ ΑΡΓΥΡΟΥ ΣΕ ΠΥΚΝΗ ΑΜΜΩΝΙΑ, ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΦΑΣΜΑΤΟΦΩΤΟΜΕΤΡΙΚΑ. Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΤΥΠΩΝ ΤΩΝ ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΛΕΝΕΛΑΙΟΥ ΣΟΓΙΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙΒΑΜΒΑΚΕΛΑΙΟΥ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟΣ (7-10). ΑΝΤΙΘΕΤΑ, Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΤΥΠΩΝ ΤΩΝ ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΥΜΑΙΝΟΤΑΝ ΜΕΤΑΞΥ 4-5. Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΛΙΠΑΡΩΝ ΟΞΕΩΝΣΤΟ ΜΟΡΙΟ ΤΗΣ ΓΛΥΚΕΡΙΝΗΣ ΜΕ ΤΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΗΣ (Τ.Κ) ΚΑΙ (Κ.Κ.Τ.Γ), ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΕΙΔΗ ΛΙΠΑΡΩΝ ΟΞΕΩΝ.

DISTRIBUTION OF FATTY ACIDS IN GLYCEROL
Φυτικά έλαια
Vegetable oils
Σύγκριση
Comparison
Τριγλυκερίδια
Triglycerides
ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΛΙΠΑΡΩΝ ΟΞΕΩΝ ΣΤΗ ΓΛΥΚΕΡΙΝΗ

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) (EL)
National Documentation Centre (EKT) (EN)

1986




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.