Ο ΓΛΥΠΤΟΣ ΔΙΑΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΣΤΟ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




1986 (EL)

Ο ΓΛΥΠΤΟΣ ΔΙΑΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΣΤΟ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

Τριάντη, Αλίκη

ΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΥΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΣΤΟ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ. ΤΑ ΘΡΑΥΣΜΑΤΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΕΤΩΜΑ (ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ, ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΣ), ΔΥΤΙΚΟ ΑΕΤΩΜΑ (ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΣ) ΚΑΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑ (ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΣ). ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΕΤΩΜΑ ΕΙΚΟΝΙΖΟΤΑΝ ΠΙΘΑΝΩΣ, ΓΙΓΑΝΤΟΜΑΧΙΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΕΝΩ ΣΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΑΜΑΖΟΝΟΜΑΧΙΑ. ΣΤΑ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑ ΕΙΧΕ ΝΙΚΕΣ. ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΧΡΟΝΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 4ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΚΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΑΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ. Ο ΝΑΟΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΜΙΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕ ΧΑΛΚΙΝΟ ΠΙΝΑΚΑ ΗΤΑΝ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΗΚΕ ΗΤΑΝ Η ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΗ ΜΑΚΙΣΤΟΣ.

PhD Thesis

ΑΕΤΩΜΑΤΑ
Humanities and the Arts
ΜΑΖΙ
ΜΑΚΙΣΤΟΣ
Ιστορία και Αρχαιολογία
ΓΙΓΑΝΤΟΜΑΧΙΑ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
Γλυπτά
Νίκες
Αρχαιολογία
Ναοί
Πελοπόννησος
History and Archaeology
ΑΜΑΖΟΝΟΜΑΧΙΑ
Ανθρωπιστικές Επιστήμες και Τέχνες


Ελληνική γλώσσα

1986


Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)
Aristotle University Of Thessaloniki (AUTH)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.