EFFECT OF GENOTYPE AND MANAGEMENT FACTORS ON FATTY ACID COMPOSITION OF CARCASS FAT IN BOUTSKO SERRES AND KARAGOUNIKO LAMBS.

This item is provided by the institution :
National Documentation Centre (EKT)   

Repository :
National Archive of PhD Theses  | ΕΚΤ NA.Ph.D.   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΕ ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ ΤΟΥ ΛΙΠΟΥΣ ΤΟΥ ΣΦΑΓΙΟΥ ΤΩΝ ΑΡΝΙΩΝ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΜΠΟΥΤΣΚΟ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΙΚΟ
EFFECT OF GENOTYPE AND MANAGEMENT FACTORS ON FATTY ACID COMPOSITION OF CARCASS FAT IN BOUTSKO SERRES AND KARAGOUNIKO LAMBS.

Αρσένος, Γεώργιος
Arsenos, Georgios

PhD Thesis

1997


ΣΕ 336 ΑΠΟΓΑΛΑΚΤΙΣΜΕΝΑ (42Η ΜΕΡΑ) ΑΡΝΙΑ ΤΩΝ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΦΥΛΛΩΝ ΜΠΟΥΤΣΚΟ, ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΙΚΟ, ΠΟΥ ΕΚΤΡΑΦΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1992-1994 ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ, ΜΕΛΕΤΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΕ Λ.Ο. ΤΟΥ ΛΙΠΟΥΣ ΤΟΥ ΣΦΑΓΙΟΥ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ Τ Ο ΣΤΑΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΑΡΝΙΑ ΕΚΤΡΑΦΗΚΑΝ ΕΝΤΑΤΙΚΑ ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΕΛΛΙΑ ΜΕ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΕΣ ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΣΑΝΟΥ ΜΗΔΙΚΗΣ (1ΟΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ) Η ΜΕ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΩΝ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΣΕ ΔΙΑ ΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ (Υ=ΥΨΗΛΟ, Μ=ΜΕΤΡΙΟ, Χ =ΧΑΜΗΛΟ) ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ ΣΑΝΟ ΜΗΔΙΚΗΣ (2ΟΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ). ΚΑΤΑ ΤΟΝ 3Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟ ΤΑ ΑΡΝΙΑ ΕΚΤΡΑΦΗΚΑΝ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΠΟΙΜΝΙΟ, ΣΕ ΤΕΧΝΗΤΟ ΛΕΙΜΩΝΑ ΜΕ ΒΟΤΑΝΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ LOLIUM PERRENE (ΤΕΤΡΑΠΛΟΕΙΔΕΣ) ΚΑΙ TRIFOLIUM REPENS (N.Z .G. HUIA) ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ (63 ΗΜΕΡΕΣ) ΠΡΟΠΑΧΥΝΣΗΣ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΩΝ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ (Υ=ΥΨΗΛΟ, Μ=ΜΕΤΡΙΟ, Χ=ΧΑΜΗΛΟ) ΚΑΙ ΣΑΝΟ ΜΗΔΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ. Η ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΣΥΓΚΟΜΙΖΟΜΕΝΩΝ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜ ΟΥΣ ΗΤΑΝ: 11.3 MJ M.E. /ΧΛΓ. Ξ.Ο. ΚΑΙ 192 ΓΡΜ. Ο.Α.Ο./ΧΛΓ. Ξ.Ο. ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΩΝ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΣΥΜΠΗΚΤΩΝ (3ΧΛΣΤ.) ΚΑΙ 8,3 MJ M.E./ΧΛΓ. Ξ.Ο. ΚΑΙ 182 ΓΡΜ. Ο.Α.Ο/ΧΛΓ Ξ.Ο. ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΡΟΚΛΩΝΗ ΜΗΔΙΚΗ. Η ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΝΙΩΝ ΣΕ ΥΔΡΟΔΟΧΟΥΣ ΗΤΑΝ Ε ΛΕΥΘΕΡΗ. ΤΑ Λ.Ο. ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΑΕΡΙΟΧΡΩΜΑΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΗΤΑΝ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ: ΚΑΠΡΙΚΟ, ΛΑΥΤΙΚΟ, ΚΑΙ ΑΡΑΧΙΔΙΚ. ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΤΟΥ ΣΦΑΓΙΟΥ ΤΩΝ ΑΡΝΙΩΝ ΠΟΥ ΜΕΛΕΤΗΘΗΚΑΝ, ΗΤΑΝ ΓΕΝΙΚΑ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΑΛΜΙΤΙΚΟ (22,7%), ΣΤΕΑΤΙΚ (15,8%) ΚΑΙ ΕΛΑΙΚΟ ΟΞΥ (40,9%) ΚΑΙ ΦΤΩΧΟ Σ Ε ΠΑΛΜΙΤΟΕΛΑΙΚΟ (3,7%), ΛΙΝΕΛΑΙΚΟ (4,9%) ΚΑΙ ΛΙΝΟΛΕΝΙΚΟ ΟΞΥ (1,8%). (Π

Γεωπονικές Επιστήμες και Κτηνιατρική
Κτηνιατρική

Agricultural and Veterinary Sciences
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ
Γεωπονικές Επιστήμες και Κτηνιατρική
Αρνιά
Λίπος
MANAGEMENT FACTORS
Γενότυπος
Fatty acids
Σφάγια
Lambs
Οξέα, Λιπαρά
CARCASS FAT
Κτηνιατρική
Veterinary Science
Genotypes

Greek

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)
Aristotle University Of Thessaloniki (AUTH)

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών. Τμήμα Κτηνιατρικής. Τομέας Ζωϊκής Παραγωγής, Ιχθυολογίας, Οικολογίας και Προστασίας Περιβάλλοντος. Εργαστήριο Ζωοτεχνίας




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)