AN APPLICATION OF HEAT AND MASS TRANSFER PRINCIPLES TO THE DRYING OF FOOD MATERIALS

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΖΑΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΞΗΡΑΝΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
AN APPLICATION OF HEAT AND MASS TRANSFER PRINCIPLES TO THE DRYING OF FOOD MATERIALS

Βαγενάς, Γεώργιος

PhD Thesis

1989


A MATHEMATICAL MODEL FOR THE DRYING OF FOOD MATERIALS WAS DEVELOPED, WHICH TAKES SHRINKAGE INTO ACCOUNT AS A FUNDAMENTAL PART OF THE DRYING OPERATION. THE THERMOPHYSICAL PROPERTIES OF RAISINS AND THE HEAT AND MASS TRANSFER COEFFICIENTS, REQUIRED FOR THE SOLUTION, WERE MEASURED EXPERIMENTALLY FOR SULTANA GRAPES, USING DRYING EXPERIMENTS. FINALLY, BASED ON THIS MODEL, AN INDUSTRIAL DRYER FOR SULTANA GRAPES WAS DESIGNED AND OPTIMIZED.
ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΞΗΡΑΝΣΗΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΣΑΝ ΒΑΣΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ. ΜΕΤΡΗΘΗΚΑΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΘΕΡΜΟΦΥΣΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΖΑΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΑΝ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΟΥΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΤΕΛΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΞΗΡΑΝΤΗΡΑΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ.

Επιστήμες Μηχανικού και Τεχνολογία
Επιστήμη Χημικού Μηχανικού

Μεταφορά μάζας
MASSTRANSFER
ΞΗΡΑΝΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
DRYING OF FOODSTUFFS
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ
ΞΗΡΑΝΤΗΡΑΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ
Chemical Engineering
EXPERIMENTAL VALIDATION
SULTANA GRAPES
Επιστήμες Μηχανικού και Τεχνολογία
Επιστήμη Χημικού Μηχανικού
Μαθηματικό πρότυπο
Engineering and Technology
Μεταφορά θερμότητας
INDUSTRIAL DRYER FOR SULTANA GRAPES
Mathematical model
ΣΤΑΦΙΔΑ ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑ
Heat transfer

Ελληνική γλώσσα

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ)
National Technical University of Athens (NTUA)

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ). Τμήμα Χημικών Μηχανικών




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.