Η ΝΟΜΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
1994 (EL)
APPLICATION OF INFORMATION TECHNOLOGY IN THE LEGAL DOMAIN
Η ΝΟΜΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΤΖΩΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Η ΔΙΑΤΡΙΒΗ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΩΣ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΑΞΗ ΤΟΣΟ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΟΠΟΥ ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ), ΠΟΥ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ. ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΝΟΜΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΣ-ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ. ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΜΕΘΟΔΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ. ΕΤΣΙ ΔΙΑΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΘΕΩΡΙΑ "Η ΝΟΜΙΚΗ ΟΝΤΟΛΟΓΙΑ" (LEGAL ONTOLOGY) ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΩΣ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΑΥΤΟΥ.

ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ
ΝΟΜΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ
ΝΟΜΙΚΗ ΟΝΤΟΛΟΓΙΑ
Κανόνας δικαίου
Τεχνητή νοημοσύνη
ΤΕΧΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
Νομοθεσία
ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) (EL)
National Documentation Centre (EKT) (EN)

Ελληνική γλώσσα

1994


Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ)
National Technical University of Athens (NTUA)*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.