ΟΙ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ (1715 - 1821)

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




1997 (EL)

ΟΙ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ (1715 - 1821)

Φωτόπουλος, Αθανάσιος

ΕΡΕΥΝΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ (1715 - 1821). ΜΕΡΟΣ Α'. ΜΕΤΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ, ΑΝΙΧΝΕΥΟΝΤΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΡΑΓΚΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΠΑΡΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΟΚΡΑΤΙΑΣ (1685 - 1715) ΚΑΙ ΤΗ Β' ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ: ΒΑΘΜΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΒΕΚΙΛΗΔΕΣ, ΑΡΑΓΟΜΑΝΟΙ ΤΟΥ ΜΟΡΕΩΣ. ΜΕΡΟΣ Β': ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΑ, ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ). ΜΕΡΟΣ Γ': Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ (1715 - 1821): Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΩΝ ΣΕ ΠΟΙΚΙΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ (ΓΑΙΟΚΤΗΣΙΑ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ, ΕΜΠΟΡΙΟ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑΚΙΝΗΜΑΤΑ ΚΛΠ) ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821.

PhD Thesis

ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ
Πελοπόννησος
Τουρκοκρατία
History and Archaeology
Humanities and the Arts
Ιστορία και Αρχαιολογία
Ανθρωπιστικές Επιστήμες και Τέχνες
Αυτοδιοίκηση


Ελληνική γλώσσα

1997


National and Kapodistrian University of Athens
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.