Επιχειρηματικό σχέδιο (business plan) για την ίδρυση και λειτουργία τουριστικού εστιατορίου στα Κύθηρα

This item is provided by the institution :
University of West Attica   

Repository :
Institutional Repository Polynoe   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Επιχειρηματικό σχέδιο (business plan) για την ίδρυση και λειτουργία τουριστικού εστιατορίου στα Κύθηρα

Μπράντης, Νικόλαος Σωτήριος

Σεργόπουλος, Κωνσταντίνος
Σχολή Διοικητικών, Οικονομικών & Κοινωνικών Επιστημών
Λαλούμης, Δημήτριος
Μαρινάκος, Κωνσταντίνος
Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού
Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον Τουρισμό

Μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία

2021-04

2022-02-17T16:10:50Z


Η επένδυση που περιγράφεται από το επιχειρηματικό σχέδιο και παρουσιάζεται στα πλαίσια της παρούσας εργασίας, είναι η ίδρυση ενός εστιατορίου στα Κύθηρα. Σκοπός του εστιατορίου είναι να προσφέρει στους τουρίστες και στους επισκέπτες του, μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία, η οποία θα αναδείξει τις τοπικές γεύσεις με μία πιο σύγχρονη προσέγγιση. Το εστιατόριο θα επιχειρήσει να δημιουργήσει έναν φιλόξενο χώρο, ο οποίος θα αναδείξει την τοπική γαστρονομία και τη φιλοσοφία που βασίζεται σε αυτή. Ως εκ τούτου οι στόχοι που θέτει είναι να ικανοποιεί τους πελάτες της, να ικανοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό της, να αποκτήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα μερίδιο αγοράς το οποίο θα το σταθεροποιήσει και έπειτα θα το αυξήσει και τέλος να διαφοροποιήσει την προσφορά του από τα ανταγωνιστικά εστιατόρια της περιοχής. Το εγχείρημα αυτό θα είναι επιτυχημένο καθώς ο χώρος της εστίασης, ο οποίος έχει αρκετή ζήτηση την περίοδο που θα λειτουργεί εστιατόριο θα συμβάλλει ώστε οι τουρίστες να γνωρίσουν την τοπική γαστρονομία. Μέχρι στιγμής κανένα άλλο από τα υπάρχοντα εστιατόρια δεν έχει προσαρμόσει τις τοπικές γεύσεις σε ένα σύγχρονο πλαίσιο, όπως τα κάνει το εστιατόριο αυτό. Τα προϊόντα της επιχείρησής θα είναι τοπικά κρέατα, φρέσκα ψάρια, χόρτα και λαχανικά και διάφοροι τοπικοί οίνοι. Με βάση αυτές τις πρώτες ύλες, θα δημιουργηθούν σύγχρονες τοπικές συνταγές. Αλώστε, είναι σημαντικό να λεχθεί ότι η καινοτομία και η εξέλιξη στον τομέα της εστίασης, αποτελεί σημείο διαφοροποίησης και αναμένεται ότι οι επισκέπτες του εστιατορίου, θα εντείνουν το ενδιαφέρον τους, για να δοκιμάσουν τις σύγχρονες τοπικές συνταγές του εστιατορίου. Αξίζει να αναφερθεί ότι στα Κύθηρα το νησί είναι μικρό και παράλληλα υπάρχουν αρκετά εστιατόρια τα οποία προσφέρουν την παραδοσιακή τοπική κουζίνα. Σε αντίθεση με τα υφιστάμενα εστιατόρια των Κυθήρων, το υπό σύσταση εστιατόριο έχει το πλεονέκτημα του εκσυγχρονισμού των τοπικών συνταγών. Τέλος, αναφορικά με τη χρηματοδότηση του εστιατορίου θα γίνεται από την ανάλωση κεφαλαίων που έχει στη διάθεσή του ο ιδιοκτήτης


Κύθηρα
Restaurant
Τουρισμός
Kythera
Επιχειρηματικό σχέδιο
Εστιατόριο
Business plan

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Πανεπιστήμιο Αιγαίου

ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ - Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού - Μεταπτυχιακές διπλωματικές εργασίες - Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον Τουρισμό

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Αναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές
http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)