Μελέτη της αντιοξειδωτικής επίδρασης των βοτάνων πιπερόριζας και καρδάμου στον Ροδίτη οίνο

This item is provided by the institution :
University of West Attica   

Repository :
Institutional Repository Polynoe   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Μελέτη της αντιοξειδωτικής επίδρασης των βοτάνων πιπερόριζας και καρδάμου στον Ροδίτη οίνο

Κυπρούλης, Σωτήριος

Κεχαγιά, Δέσποινα
Τμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών
Ευαγγέλου, Αλεξάνδρα
Επιστήμη Οίνου και Ζύθου
Σεχάντε, Αντνάν
Σχολή Επιστημών Τροφίμων

Μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία

2022-07-21

2022-08-31T16:50:10Z


Σε αυτή τη διπλωματική εργασία μελετήθηκε η δυνατότητα της εκχύλισης των φαινολικών και των αντιοξειδωτικών συστατικών των βοτάνων της πιπερόριζας και του κάρδαμου, σε τοπικό λευκό οίνο, της ποικιλίας Ροδίτη, από την περιοχή Μαραθιά του νομού Ηλείας, με σκοπό την δημιουργία βιολειτουργικού οίνου. Αρχικά γίνεται μία αναφορά για την ιστορία της αμπέλου, αλλά και μία εισαγωγή στα βότανα. Στο πειραματικό μέρος, τα βότανα, τοποθετήθηκαν μέσα στον οίνο, σε διαφορετικές συγκεντρώσεις , είτε μεμονωμένα είτε συνδυαστικά. Μετέπειτα ακολούθησε εκχύλιση, διάρκειας δύο εβδομάδων και εν συνεχεία φιλτράρισμα. Αργότερα οι οίνοι μεταφέρθηκαν στο εργαστήριο, ώστε να προσδιοριστεί η συγκέντρωση των φαινολικών ουσιών και η αντιοξειδωτική ικανότητα. Για τις παραπάνω αναλύσεις χρησιμοποιήθηκαν οι μέθοδοι Folin-Ciocalteau και DPPH, ενώ για να προσδιοριστούν οι τιμές χρησιμοποιήθηκαν φασματοσκοπικές τεχνικές. Ο στόχος της παρούσας ερευνητικής μελέτης, ήταν η εξέταση των φαινολικών και αντιοξειδωτικών ουσιών που εκχυλίστηκαν στον οίνο


Αντιοξειδωτική ικανότητα
DPPH
Βιολειτουργικός οίνος
Φαινολικό δυναμικό
Folin-Ciocalteau

Greek

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - Τμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών - Μεταπτυχιακές διπλωματικές εργασίες - Επιστήμη Οίνου και Ζύθου

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)