δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Τοπίο

Κατσιάνου, Θάλεια

Μαρκίδου, Αναστασία
Μαχιάς, Γεώργιος
Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών & Πολιτισμού
Κατσαΐτη, Ευαγγελία
Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών

Πτυχιακή εργασία

2023-02-23

2023-02-28T07:44:25Z


Στη παρακάτω μελέτη, κεντρικό θέμα είναι το τοπίο. Πρόκειται για μια προσέγγιση του τοπίου στο οποίο απουσιάζει η ανθρώπινη παρουσία. Αρχικά, ορίζεται το τοπίο ως είδος (genre), καθώς και οι δυο μεγάλες κατηγορίες του : το Γραφικό και το Υψηλό. Σε αυτό το πλαίσιο, για την καλύτερη κατανόηση θα αναφερθούν ζωγράφοι που έχουν ασχοληθεί με αυτές τις δυο κατηγορίες. Ως προς το Γραφικό, παρουσιάζεται το έργο του ζωγράφου John Constable (1776-1837) και ως προς το Υψηλό, εξετάζεται το έργο του ζωγράφου William Turner (1775-1851) καθώς και ο τρόπος που απεικονίζονται τα τοπία αυτά στους πίνακές τους. Στη συνέχεια, μελετάται το Αρκαδικό τοπίο με αναφορές στο έργο του ζωγράφου Nikolas Poussin (1594-1665). Τέλος, γίνεται μια προσπάθεια σύνδεσης των εικονογραφικών χαρακτηριστικών του αρκαδικού τοπίου, ως κατηγορία, με τοπία της Αττικής που συμπεριλαμβάνονται στο φωτογραφικό έργο μου. Τέλος, εξετάζονται οι σύγχρονοι φωτογράφοι Fay Godwin (1931- 2005) και ο Πάρις Πετρίδης(1960-) καθώς και οι καλλιτέχνες Ed Hill και Suzanne Bloom, για την ενασχόληση τους με το αρκαδικό τοπίο.


Αττική
Τοπίο
Αρκαδισμός

Ελληνική γλώσσα

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών - Πτυχιακές εργασίες

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Αναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές
http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.