Συμβολή του γαστρονομικού τουρισμού στην τουριστική ανάπτυξη των Κυκλάδων - Μελέτη περίπτωσης Μύκονος

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Συμβολή του γαστρονομικού τουρισμού στην τουριστική ανάπτυξη των Κυκλάδων - Μελέτη περίπτωσης Μύκονος

Ρεμούνδου, Πετρούλα Ιόλη
Σωπάκη, Μαρία Αικατερίνη

Stavrinoudis, Theodoros
Σχολή Διοικητικών, Οικονομικών & Κοινωνικών Επιστημών
Μοίρα, Πολυξένη
Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού
Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον Τουρισμό
Κικίλια, Αικατερίνα

Μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία

2021-03-18

2021-03-19T16:33:11Z


Η γαστρονομία στην Ελλάδα θα λέγαμε ότι αποτελεί αναπόσπαστο και πολύ σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας, της παράδοσης και της κουλτούρας της χώρας με εγχώριες και παγκόσμιες τουριστικές εκτάσεις. Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι να προάγει γνώση περί του γαστρονομικού τουρισμού στον ελλαδικό χώρο και να θέσει ερωτήματα αλλά και απαντήσεις σχετικά με την ανάπτυξη του τομέα. Να προτείνει τον γαστρονομικό τουρισμό ως μοχλό ανάπτυξης και να αναλύσει τις ευκαιρίες που προσφέρονται. Ειδικότερα, στόχος είναι να με μελετήσει τις γαστρονομικές επιλογές που παρουσιάζουν οι Κυκλάδες, ως νησιωτικό σύμπλεγμα ιδιαίτερης και ιδιάζουσας πολιτιστικής και γαστρονομικής κληρονομιάς. Συγκεκριμένα η νήσος Μύκονος, το νησί που ως ταξιδιωτικός προορισμός έχει κυρίως γίνει ευρέως και παγκοσμίως γνωστός για τη τοποθεσία, το φυσικό κάλλος και το τρόπο διασκέδασης και όχι τόσο για την αυθεντική γαστρονομική εμπειρία που μπορεί να προσφέρει. Τέλος, σημαντική είναι η έρευνα και τα συμπεράσματα που προκύπτουν έτσι ώστε να γίνει κατανοητό πως η Μύκονος προσφέρει σημαντικά στοιχεία γαστρονομικού ενδιαφέροντος, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εργαλεία - σε συνεργασία με τη τοπική κοινότητα και τους επαγγελματίες του χώρου- για τη τόνωση της τουριστικής οικονομίας του νησιού και τη προσέλευση περισσότερων επισκεπτών.


Cyclades
Culinary tourism
Destination
Τουριστικό προϊόν
Tourist product
Τουριστική ανάπτυξη
Gastronomy tourism
Προορισμός
Γαστρονομικός τουρισμός
Greek cuisine
Mykonos
Tourism
Food tourism
Κυκλάδες
Τουρισμός
Γαστρονομία
Μύκονος
Ελληνική κουζίνα
Gastronomy
Tourism development

Ελληνική γλώσσα

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Πανεπιστήμιο Αιγαίου

ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ - Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού - Μεταπτυχιακές διπλωματικές εργασίες - Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον Τουρισμό

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.