Πολυαισθητική μουσειακή εμπειρία - Skate plaza

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
University of West Attica   

Αποθετήριο :
Institutional Repository Polynoe   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Πολυαισθητική μουσειακή εμπειρία - Skate plaza

Λαγός, Νικόλαος

Venetsianou, Olga
Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής
Τούση, Ευγενία
Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών & Πολιτισμού
Πάνος, Παναγιώτης

Πτυχιακή εργασία

2021-07-12

2021-07-21T12:39:57Z


Στην παρακάτω εργασία παρουσιάζεται η ιδιαιτερότητα των φυσικών δραστηριοτήτων και μορφών τέχνης που πηγάζουν από το αστικό περιβάλλον. Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάζεται το άθλημα του skateboarding, ο τρόπος με τον οποίο οικειοποιούνται τα κτίρια και τους δημόσιους χώρους της πόλης οι skaters και τα χαρακτηριστικά της κουλτούρας του αθλήματος. Στην συνέχεια, πραγματοποιείται σύγκριση μεταξύ του skateboarding και των τεχνών του δρόμου(street arts), με βάση τη μελέτη της ιστορίας και των χαρακτηριστικών τους. Επιπλέον, διερευνάται το είδος των αθλητικών video games και η χρήση των ψηφιακών εφαρμογών σε μουσειακούς χώρους, ως μία μορφή εμπλουτισμού και ενίσχυσης της σύγχρονης μουσειακής εμπειρίας. Η θεωρητική αυτή ανάλυση, θα αποτελέσει το υπόβαθρο για την παρουσίαση της πρότασης μελέτης του Μουσείου(αστικής τέχνης) και τον επανασχεδιασμό της πλατείας Ελευθερίας-Κουμουνδούρου σε Skate Plaza. Στόχος για τον σχεδιασμό του μουσείου ήταν η μεταφορά της εμπειρίας του skateboarding στον αρχιτεκτονικό χώρο, με την χρήση ψηφιακών μέσων και των αισθήσεων.


Installation
Αισθήσεις
Skateboarding
Αρχιτεκτονική
Street art

Ελληνική γλώσσα

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής - Πτυχιακές εργασίες

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.el




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.