Η σχισματική εκκλησία της π.Γ.Δ.Μ.: η ιστορία της δημιουργίας της.

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2016 (EL)

Η σχισματική εκκλησία της π.Γ.Δ.Μ.: η ιστορία της δημιουργίας της.

Θεοφανίδου, Σταυρούλα

Νιχωρίτης, Κωνσταντίνος
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Σπουδές στις Γλώσσες & τον Πολιτισμό των Χωρών της Ν.Α. Ευρώπης

Η εργασία αυτή έχει θέμα την Σχισματική Εκκλησία της π.Γ.Δ.Μ. και επιχειρεί να συμβάλλει στην παρουσίαση και κατανόηση του περίπλοκου αυτού θέματος. Έχει ως βάση την διαχρονική και συγχρονική παρουσίαση των σχετικών γεγονότων, των εμπλεκόμενων πλευρών και της ανάπτυξής της, από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα. Η παρουσίαση των στοιχείων γίνεται με αυστηρά επιστημονικό και αντικειμενικό τρόπο, με σκοπό να παρουσιαστούν οι θέσεις και οι απόψεις όλων των παραγόντων που σχετίζονται με την επίλυση αυτού του προβλήματος. Για τη συλλογή των στοιχείων επιλέχθηκε η ποιοτική έρευνα λόγω της ιδιαιτερότητας των ιστορικο-πολιτικών ερευνών, στις οποίες συγκαταλέγεται και αυτή. Η βιβλιογραφική αναζήτηση, αποτέλεσε βασικό εργαλείο, το οποίο, μαζί με ατομικές συνεντεύξεις, συμβάλλουν να διασφαλιστεί η αξιοπιστία των πληροφοριών που θα παρουσιαστούν στο τελικό αποτέλεσμα, τουτέστιν, στην τελική αυτή εργασία. Το σημαντικότερο στοιχείο αυτού του πονήματος, θεωρείται η παρουσίαση όλων των ιστορικών γεγονότων, σχετικών με την ίδρυση και οργάνωση της σχισματικής «ΜΟΕ», που για πρώτη φορά παρουσιάζεται σε συνάρτηση με την ιστορία του Χριστιανισμού στα Βαλκάνια και τον εκχριστιανισμό των Σλάβων.
Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, 2015.

Bachelor's Degree Paper


Ελληνική γλώσσα

2015
2016-01-18T09:57:19Z


Πανεπιστήμιο Μακεδονίας




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.