Διαφθορά και οικονομική ανάπτυξη στην Τουρκία

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2017 (EL)

Διαφθορά και οικονομική ανάπτυξη στην Τουρκία

Δαντσούλης, Άγγελος

Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Διεθνείς Σχέσεις και Ασφάλεια
Παπαπανάγος, Χάρρυ

Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2016
Η παρούσα έρευνα αφορά την σχέση που υπάρχει ανάμεσα στην διαφθορά και την οικονομική ανάπτυξη. Για την διεξαγωγή της έχουν ληφθεί στοιχεία από το 1995 – 2015 που αφορούν το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν, τον Δείκτη Αντίληψης της Διαφθοράς, τις Ξένες Άμεσες Επενδύσεις, τις Αμυντικές Δαπάνες και τις υπόλοιπες Δημόσιες Δαπάνες της Τουρκίας. Τα αποτελέσματα της έρευνας σε VAR υπόδειγμα φανερώνουν ότι υπάρχει μακροχρόνια αιτιατή σχέση ανάμεσα στην διαφθορά και την οικονομική ανάπτυξη, αλλά δεν υπάρχει αντίστοιχη βραχυχρόνια. Στο αντίστοιχο απλό υπόδειγμα έχουμε πολύ καλή προβλεπτικότητα όταν υπάρχει χρονική υστέρηση ενός έτους στον δείκτη CPI. Γενικά φαίνεται ότι με την αύξηση του ΑΕΠ της Τουρκία θα υποχωρήσει και η διαφθορά στην χώρα αυτή.

Electronic Thesis or Dissertation
Text

GDP
Διαφθορά
CPI
Ανάπτυξη


Ελληνική γλώσσα

2016
2017-01-26T12:03:34Z


Πανεπιστήμιο Μακεδονίας




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.