Η κρίση χρέους της ευρωζώνης : αναλύστε τις αιτίες και τα αποτελέσματα.

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2019 (EL)

Η κρίση χρέους της ευρωζώνης : αναλύστε τις αιτίες και τα αποτελέσματα.

Μέτσιος, Αθανάσιος

Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Διεθνείς Σχέσεις και Ασφάλεια
Κυρκιλής, Δημήτριος

Η κρίση που ξέσπασε το 2008 και ταρακούνησε το διεθνές οικονομικό οικοδόμημα συνεχίζει ακόμη και σήμερα να επηρεάζει την παγκόσμια οικονομία, αποτελώντας την χειρότερη κρίση την οποία βίωσε η Ευρωζώνη από δημιουργίας της και παραμένοντας μια συνεχή απειλή για την συνέχιση της ύπαρξης της. Η κρίση επέφερε δραματικές συνέπειες τόσο στην ίδια την Ευρωζώνη όσο και στις χώρες της περιφέρειας - γειτονιάς της, λαμβάνοντας τεράστιες προεκτάσεις στην οικονομία των εμπλεκόμενων με οποιονδήποτε τρόπο κρατών. Η παρούσα διπλωματική εργασία διαπραγματεύεται με λεπτομέρεια τις αιτίες της κρίσης στην Ευρωζώνη, τις συνέπειες αυτής και τις πολιτικές που αναλήφθηκαν προκειμένου να αντιμετωπιστεί, ιδίως όσον αφορά την ελληνική οικονομία. Για την έρευνα χρησιμοποιήθηκαν αναφορές και μελέτες από τα αρμόδια θεσμικά όργανα (ΕΕ, ΔΝΤ κ.α.), εργασίες - έρευνες από εξειδικευμένους αναλυτές, βιβλία οικονομικής φύσης, σχετική αρθρογραφία στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και άλλες πηγές, προκειμένου να συγκεντρωθούν - αντληθούν οι απαραίτητες πληροφορίες – στοιχεία για την διεκπεραίωση της. Το σημαντικότερο αποτέλεσμα της έρευνας αποτελεί η διαπίστωση ότι η οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη οφείλεται σε δομικές - λειτουργικές αδυναμίες της, καθώς και σε περιορισμούς και απαιτήσεις στην ανάληψη κοινής δράσης, όχι μόνο σε ενδο-ευρωπαϊκό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2018.

Electronic Thesis or Dissertation
Text

Οικονομική κρίση
Ευρωζώνη
Σταθερότητα


Ελληνική γλώσσα

2018
2019-01-25T08:09:21Z


Πανεπιστήμιο Μακεδονίας




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.