Οι εμπορικοί πόλεμοι υπό το πρίσμα των κανόνων του ΠΟΕ

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2019 (EL)

Οι εμπορικοί πόλεμοι υπό το πρίσμα των κανόνων του ΠΟΕ

Μαρκόπουλος, Ζήσης

Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Διεθνείς Σχέσεις και Ασφάλεια
Τζιώνας, Ιωάννης

Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2018
Μετά τη διατύπωση του σκοπού, της μεθοδολογίας και των προϋποθέσεων που ελήφθησαν υπόψη, για του παρόντος πονήματος, πραγματοποιείται καταρχάς μια ιστορική αναδρομή στην εξέλιξη του διεθνούς εμπορίου, στην προσπάθεια να διερευνηθούν οι γενεσιουργές αιτίες των παγκοσμίων τάσεων για συνεννόηση και καθορισμό των συνθηκών διεξαγωγής του εμπορίου. Μέσα από την ανασκόπηση αυτή θα διερευνηθούν τα πλαίσια ίδρυσης της GATT και του ΠΟΕ, αλλά και των πεπραγμένων στους διάφορους γύρους διαπραγματεύσεων. Στο 2ο κεφάλαιο θα πραγματοποιηθεί μια θεσμική προσέγγιση των σχέσεων και της εξουσίας, όπως εκφράζονται με όρους ισχύος, εντός του ΠΟΕ. Στη συνέχεια στο 3ο κεφάλαιο θα επιχειρηθεί μια αναφορά στους κυριότερους εμπορικούς πολέμους του παρελθόντος και το πως αυτοί επηρέασαν το διεθνές εμπόριο. Κατόπιν στο 4ο κεφάλαιο θα πραγματοποιηθεί επισκόπηση της σημερινής κατάστασης, δεδομένου του εν εξελίξει εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και τέλος στο τελευταίο κεφάλαιο θα επιχειρηθεί να διερευνηθούν οι προοπτικές που διαμορφώνονται για το μέλλον.

Electronic Thesis or Dissertation
Text

Εμπορικοί


Ελληνική γλώσσα

2018
2019-01-25T09:22:16Z


Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.